Comunicat de l’executiva de Catalunya en Comú

27-02-2019

La passada setmana vam tenir coneixement a través dels mitjans de comunicació de la petició de la Sra. Elisenda Alamany d’abandonar el Grup Parlamentari de Catalunya en Comú Podem però continuant exercint de Diputada no-adscrita. 

Cal recordar que a les eleccions del 21 de desembre de 2017, 326.360 catalanes i catalans ens van atorgar la seva confiança i vam aconseguir 8 escons al Parlament de Catalunya. Des de la nostra fundació, Catalunya en Comú ha volgut ser un espai guanyador, de radicalitat democràtica, defensor dels drets socials i de la sobirania del nostre país per decidir el seu futur polític. Aquest era i continua sent el compromís del nostre espai i el grup parlamentari una eina col·lectiva per aconseguir-ho. 

Des de l’executiva de Catalunya en Comú considerem que els i les nostres votants es mereixen estar representats per aquests 8 diputats i diputades que comparteixen el projecte polític i el programa electoral amb el que ens vam presentar a les eleccions. Tothom té dret a canviar la seva posició política, però no és acceptable que una persona, a títol individual i fruit d’un projecte personal, alteri les majories que van sorgir de les darreres eleccions catalanes. 

L’intent d’erosió, en benefici personal, d’un espai divers i plural com és Catalunya en Comú és una pràctica aliena al nostre ideari fundacional, desprestigia la política i ens allunya del conjunt de la ciutadania. 

Per aquests motius, la Comissió Executiva de Catalunya en Comú va acordar el passat 25 de febrer, per unanimitat, exigir a la Sra. Elisenda Alamany que renunciï a l’escó que li correspon al i les votants de Catalunya en Comú-Podem i possibiliti l’entrada del company Marc Parés.