Comunicat de Catalunya en Comú front l’agressió i invasió militar de Rússia a Ucraïna

Comunicat de Catalunya en Comú front l’agressió i invasió militar de Rússia a Ucraïna

24-02-2022

Aquest matí s’ha iniciat l’atac militar de Rússia a Ucraïna, una guerra d’agressió sense cap justificació i en forma d’atacs i bombardeigs generalitzats en el que sembla una invasió a gran escala. Malauradament, malgrat els esforços, la diplomàcia no ha pogut evitar que l’imperialisme rus hagi iniciat una guerra en el continent europeu.

En aquests moments tan greus i difícils volem expressar el següent:

-La nostra solidaritat amb qui pateix l’agressió militar i amb tot el poble ucraïnès en aquestes hores tan dramàtiques. Els nostres primers pensaments i accions estan amb les persones mortes, les víctimes i la població civil.

-Condemnem amb la màxima rotunditat aquesta agressió militar per part del règim de Putin, contrària al dret internacional, als acords de Minsk i a la Carta de les Nacions Unides, que suposa una flagrant vulneració de la sobirania i la integritat territorial d’un Estat.

 -Exigim la retirada immediata de les tropes russes de territori ucraïnès i el cessament urgent dels atacs. 
 
-Demanem a la comunitat internacional que s’habilitin els mecanismes de suport i ajuda humanitària a Ucraïna, així com també de protecció econòmica, financera i cibernètica.

-Donem suport a les sancions contra l'estat rus i els impulsors de la guerra que s'acordin en el marc de la UE.

-Expressem el nostre suport a una Ucraïna lliure, democràtica, territorialment íntegra, plenament sobirana en la seva política exterior, amb un horitzó de pau i seguretat.

-Seguim aspirant a un horitzó de pau a la regió, en què la diplomàcia s’obri camí i pugui avançar en la reducció de la militarització de la zona, ja que aquesta militarització suposa una amenaça constant per a les vides de la gent.