Catalunya en Comú reclama a ERC que deixi de negociar amb trànsfugues

14-03-2019

Cal un compromís ferm, especialment de les forces d’esquerres, d’abandonar la vella política

En els últims dies hem conegut a través dels mitjans de comunicació que ERC està negociant llocs a les llistes electorals per a les properes eleccions amb persones membres de l’espai de Catalunya en Comú. 

Catalunya en Comú té entre els seus principis fundacionals el mandat d’impregnar la política de principis ètics que evitin que les institucions públiques i els partits polítics tornin a caure en les dinàmiques de desafecció sistèmica que hem viscut en les darreres dècades. L’espectacle mediàtic dels últims dies impulsat per ERC amb la negociació amb persones que van ser escollides democràticament per les llistes electorals de Catalunya en Comú és incompatible amb la nova manera de fer política que impulsa el nostre espai. 

En aquest sentit, i evidenciada la incompatibilitat amb els Estatuts i el Codi Ètic de Catalunya en Comú, l’Executiva del nostre espai ha acordat suspendre cautelarment de militància a Joan Josep Nuet i obrir un expedient sancionador. A més, per tal de preservar els drets de les persones que van votar Catalunya en Comú-Podem a les últimes eleccions catalanes, l’Executiva també ha acordat demanar-li que deixi l’acta de diputat, atès que ja no defensa l’ideari ni els principis fundacionals de Catalunya en Comú, i faciliti així l’entrada a la propera persona de la llista per garantir els 8 escons que la ciutadania ens va atorgar al Parlament de Catalunya. De la mateixa manera, s’emplaça al Grup Parlamentari a que prengui les mesures necessàries per a la seva expulsió del GP.