Catalunya en Comú celebra el resultat del plebiscit nacional de Xile

Catalunya en Comú celebra el resultat del plebiscit nacional de Xile

26-10-2020

Els resultats culminen un any de mobilitzacions i processos participatius del poble xilè

Diumenge 25 el poble xilè ha donat una gran lliçó de democràcia al món. La victòria del "apruebo" que valida un procés constituent, popular i radicalment democràtic, és la superació de l'actual marc constitucional heretat de la dictadura pinochetista. Els resultats del plebiscit han estat un èxit amb l'obtenció d'un 75% a favor i culminen un any de mobilitzacions i processos participatius del poble xilè, no absents de la repressió i vulneració dels drets humans per part del govern de Piñera.

Des de Catalunya en Comú seguim amb molt interès i amb una mirada solidària i internacionalista aquest procés constituent, que s'uneix a la nostra celebració dels resultats del MAS i de Luis Arce de fa una setmana a Bolívia. Dos fets que assenyalen l'obertura d'un període d'esperança per Amèrica Llatina.

Tanmateix, saludem a la comunitat xilena de Catalunya que també ha participat activament donant un aclaparador suport a l'anhel de canvi i a les forces progressistes, feministes, als moviments juvenils i estudiantils, al municipalisme xilè, que s'han volcat en aquest procés d'elaboració d'una nova Constitució.