Una Catalunya feminista

Una Catalunya feminista

< TORNA

Una Catalunya feminista

La Catalunya actual:

Ens trobem en situació d’emergència social. La violència masclista és una xacra: el 26,6% de les catalanes ha estat objecte, com a mínim, d’una agressió masclista d’especial gravetat al llarg de la seva vida. La situació de les dones ha estat precaritzada, mentre les persones LGTBI veuen continuament vulnerats els seus drets. Gràcies al moviment feminista i LGTBI, en els últims anys Catalunya s’ha dotat d’unes lleis avançades que tanmateix no han estat implementades o no s’estan aplicant en tots els seus aspectes. Això es deu a una veritable manca d’interès polític per part dels grans partits tradicionals.


La nova Catalunya en Comú que volem construir:

Volem un país que assumeixi el feminisme com a prinicipi bàsic. Un país on la diversitat sexual i de gènere sigui un valor i no un motiu d’exclusió. Volem un país lliure de violències envers les dones i les persones LGTBI. Un país que garanteixi els drets econòmics de les dones i basat en la correponsabilitat social. I aquest país només l’aconseguirem si fem front al problema des de les seves arrels, des de la cultura i l’educació.

Propostes:

  • Abordatge real i compromès contra les violències masclistes. Farem front a la violència masclista i la LGTBIfòbia mitjançant un augment substancial de la dotació pressupostària que s’hi destina, una dotació que a més es blindaria contra les retallades.
  • Pla de xoc contra la feminització de la pobresa i la precarietat. Implementarem un pla des de la participació i diversitat, per combatre la precarització laboral de les dones des d’una perspectiva de drets i cures.
  • Pla educatiu i cultural.  Abordarem el problema del masclisme i la LGTBIfòbia des de l’educació més primerenca, amb iniciatives pedagògiques en l’etapa educativa de 0 a 3 i una assignatura específica de diversitat sexual i de gènere en totes les etapes educatives posteriors. Treballarem per visibilitzar les veus que han estat excloses dels discursos culturals hegemònics apostat per una cultura inclusiva.