Del municipi a Europa

24-11-2018

L’extrema dreta guanya terreny per a tot el món i el projecte europeu liderat per les forces conservadores avança sense rumb i sense capacitat de donar respostes als reptes actuals. Creiem que ara més que mai cal que persones d’arreu de Catalunya ens activem i plantem cara a l’extrema dreta i plantegem una alternativa des de baix, des de la gent comuna, al sistema neoliberal que tanta desigualtat genera i que posa en perill el benestar social.

Per això, donat el moment de canvi com el que travessem als nostres municipis i arreu d’Europa,  des de Catalunya En Comú hem decidit posar fil a l’agulla e iniciar el cicle de debats, “Del Muncipi a Europa”, que a través de diferentes trobades a pobles i ciutats de tot Catalunya ens ajudarà a confeccionar de manera més participativa, municipalista i plural el programa electoral per a les properes eleccions europees.

Som municipalistes perquè creiem que les necessitats de la gent comuna s’han de posar al centre de l’agenda política a tots als nivells institucionals. I som internacionalistes perquè sabem que soles no podem construir societats justes, feministes i sostenibles. Molts dels reptes als quals ens enfrontem a nivell local (lluita feminista, precarietat, accés a l’habitatge, canvi climàtic, cohesió social,  etc.) són compartits arreu, i la realitat europea ens afecta de manera directa i indirecta a cada un dels nostres barris i dels nostres municipis.

Per tal de vincular totes aquestes lluites, proposem el cicle de debats “Del municipi a Europa”, en les que discutirem i compartirem problemàtiques locals que ens afecten a la nostra vida diària i les valorarem des d’una dimensió europea, buscant connexions i xarxes entre els dos àmbits que ens permetin aportar noves soluciones i noves propostes. . Apostem per a solucions multinivell, que vinguin des de baix, que sorgeixin de les necessitats de la gent comuna.

La lluita feminista a Europa. 1 de desembre, Castelldefels. Centre Cívic Els Canyars

  • Candela López, primera tinenta d'alcaldia i Coordinadora de Catalunya en Comú
  • Montse Pineda, coordinadora d'incidència política de Creación Positiva i membre de la Plataforma CEDAW Sombra
  • Nati Veraguas, coordinadora de la Sectorial de Feminimses de Catalunya en Comú
  • Blanca de Riquer, Assessora de la Comissió d’igualtat de gènere al Parlament Europeu
  • Modera: Marta Junqué, consultora i activista de la Sectorial de Relacions Internacionals de Catalunya en Comú i Barcelona en Comú

L’economia i el treball en el marc de la lluita contra els lobbies. 26 de Gener. Lloc per confirmar

Els béns comuns i el canvi climàtic. 16 de Febrer. Lloc per confirmar

Llibertats, refugi i la lluita contra l’extrema dreta. 2 de Març. Lloc per confirmar