Rosa Lluch s’incorporarà a l’Executiva de Catalunya en Comú i Jaume Asens lidera la candidatura al Consell Nacional

21-11-2019

La nova direcció treballarà per consolidar l’espai com a referent en polítiques verdes, en lluita contra les desigualtats i com a dic de contenció contra l’extrema dreta

La historiadora i cap de llista al Senat per En Comú Podem a les passades eleccions generals, Rosa Lluch, s’ha incorporat a la candidatura de consens que s’ha presentat per conformar l’Executiva Nacional de Catalunya en Comú. La llista està encapçalada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la presidenta del Grup Parlamentari, Jéssica Albiach, i la primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Castelldefels, Candela López, que compartiran la coordinació de l’espai dels i les comuns. 

Tal i com estava previst, acabat el cicle electoral, Catalunya en Comú ha obert el procés de renovació dels òrgans de direcció, l’Executiva Nacional i el Consell Nacional. I finalitzat el termini per inscriure candidatures, només se n’ha registrat una, elaborada recollint les diverses sensibilitats de l’espai, que l’han enriquit des del seu naixement al 2017. Amb la nova direcció es vol situar Catalunya en Comú com el partit verd de referència a Catalunya, consolidar-lo com un referent en polítiques socials i de lluita contra la desigualtat, esdevenir motor de canvi i ser un dic de contenció contra l'extrema dreta.

La llista incorpora una destacada presència territorial i municipalista, amb membres com els alcaldes Lluís Mijoler, José Montero i Laura Campos i els regidors Eloi Badia, Carla Aguilar i Jordi Jordan. A més, també s’hi han sumat els diputats al Congrés Aina Vidal i Gerardo Pisarello, i els diputats al Parlament Susanna Segovia i Marc Parés. En total l’Executiva Nacional estarà formada per 30 membres, als que s’hi afegiran un representant de l’espai a l’Ajuntament de Barcelona, el Parlament de Catalunya, el Congrés, el Senat i el Parlament Europeu, que seran respectivament: Jordi Martí, Marta Ribas, Jaume Asens, Sara Vilà i Ernest Urtasun.

Jaume Asens, a més, encapçala la candidatura per al Consell Nacional, que tindrà 190 membres, 116 dels quals seran escollits per circumscripció única i 74 a través de les 12 circumscripcions territorials. Després de passar per un procés de ratificació, les candidatures tant a l’Executiva Nacional com al Consell Nacional seran proclamades el proper 2 de desembre. 

Aquesta llista s’ha plantejat pensant en vertebrar l’organització des del territori per créixer arreu del país i aprofundir en la democratització de l’organització. Així, la nova Executiva Nacional treballarà per articular l’espai del canvi al conjunt de l’Estat en clau municipalista, plurinacional i feminista. Així com també per plantar cara a la dreta, als poders econòmics i a les èlits que volen evitar l’arribada al govern de l’Estat i de Catalunya del projecte sorgit a les places i als barris.

A continuació, la candidatura a l’Executiva Nacional completa:

1 - Ada Colau
2 - Jéssica Albiach
3 - Candela López
4 - Gerardo Pisarello
5 - Aina Vidal
6 - Joan Mena
7 - Agnès Petit
8 - David Cid
9 - Rosa Lluch
10 - Ramon Arnabat
11 - Núria Lozano
12 - Lluís Mijoler
13 - Nati Veraguas
14 - Eloi Badia
15 - Laura Campos
16 - Marc Parés
17 - Laura Berges
18 - Adrià Alemany
19 - Susanna Segovia
20 - Enric Bárcena
21 - Kate Shea
22 - Jose Luis Atienza
23 - Maribel Ibáñez
24 - Alvaro Muñoz
25 - Carla Aguilar
26 - Ximo Balaguer
27 - Inés de Gispert
28 - Jordi Jordan
29 - José Montero
30 - Roman Ceano