Mena: “Queden dos dies perquè ERC descarti el Hard Rock i negociar uns bons pressupostos per Catalunya”

Mena: “Queden dos dies perquè ERC descarti el Hard Rock i negociar uns bons pressupostos per Catalunya”

11-03-2024

El portaveu assegura que els Comuns continuaran negociant “fins a l’últim minut” i insta el Govern a esmenar el seu error tirant enrere el PDU per “evitar convertir Catalunya en Las Vegas del Mediterrani”

El portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, ha recordat avui en roda de premsa que “queden just dos dies perquè ERC decideixi si vol aprovar els pressupostos de la Generalitat o no”. Per al portaveu, el Govern ha de triar el seu model de país: “Un país ancorat en el passat i fonamentat en les idees antigues de Convergència, és a dir, en l’especulació, o bé si vol una Catalunya que centri els seus esforços a transformar la indústria per anar cap a un país més verd, que aposti per la innovació, la ciència i la tecnologia. En definitiva, per una Catalunya que no està en venda als interessos dels especuladors”.

La solució passa, com ha reiterat el portaveu “per descartar el projecte del Hard Rock al Camp de Tarragona i evitar convertir Catalunya en Las Vegas del Mediterrani”. Mena ha instat al Govern d’ERC a “esmenar el seu error i tirar enrere el PDU del Hard Rock”, cosa que és “una qüestió exclusivament política” i no tècnica com assegura l’executiu.

“Continuem sense entendre com ERC diu, tant en públic com en privat, que aquest macrocasino no és el seu projecte i, en canvi, ho volen incloure en els pressupostos per imposició del PSC. No entenem que el partit que governa Catalunya li compri l’agenda política al senyor Illa”, ha retret Mena, qui ha apel·lat Aragonès a virar la seva posició: ”El President és a temps per liderar aquest país”.

El sabadellenc ha volgut deixar clar que els Comuns aixecaran de la taula. “Negociarem fins a l’últim minut, perquè volem que Catalunya tingui pressupostos i que aquestes responguin realment a les necessitats dels catalans i les catalanes”.  Uns pressupostos que, segons ha explicat el portaveu, han de fer front a la crisi d’habitatge que viu el país amb “mil milions d’euros per ampliar el parc públic d’habitatge i amb la regulació dels lloguers de temporada”.

 

Mena ha desgranat també altres propostes del grup parlamentari: “Volem uns pressupostos que reforcin l’educació pública, incrementant les beques menjador per aconseguir anar cap a la gratuïtat dels menjadors escolars, amb extraescolars públiques i amb un pla de climatització de les escoles. Volem uns pressupostos que apostin per la sanitat pública destinant el 25% de la inversió a l’atenció primària i reforcin el servei de salut mental i odontologia. Volem uns pressupostos que afrontin la situació de sequera que viu el país amb visió de país i no amb política de pedaços”. L’exdiputat ha remarcat que, tot i la mà estesa per continuar negociant, “primer cal descartar el Pla Director del Hard Rock”.

 

La Llei d’Amnistia obre una etapa de diàleg

Mena ha mostrat la seva satisfacció quant a l’aprovació de la Llei d’Amnistia que, previsiblement es durà a terme el proper dijous al Congrés dels Diputats. “És un gran pas de país per acabar amb la desjudicialització i per garantir que els conflictes polítics es resolguin en els espais polítics”, ha explicat. “Aquesta setmana obrirem una nova etapa on el diàleg i la política tindran un espai que permeti treballar un nou futur entre Catalunya i Espanya”, ha afegit Mena, qui ha agraït “el paper destacat i la intensa feina per Jaume Asens”.

 

Cap al reconeixement d’un estat palestí

D’altra banda, el portaveu ha celebrat l’anunci de Pedro Sánchez de reconèixer l’Estat de Palestina. “Aquesta mesura forma part de les demandes dels Comuns i de Sumar en l’acord de Govern i ha estat gràcies a la nostra insistència que es va incloure aquest reconeixement al pacte de govern de coalició”, ha indicat Mena, qui també ha exigit Sánchez que “cal que aquest reconeixement sigui immediat i unilateral”, perquè, segons ell, “és la millor via per garantir la pau a Gaza i acabar amb el genocidi que està perpetuant el govern de Netanyahu”.

 

Record per a les víctimes de l’11M

Finalment, Joan Mena ha volgut tenir un record per les 192 víctimes de l’11M  en el dia que es compleixen 20 anys de l’atemptat. “Avui és un dia per refermar el nostre compromís amb la democràcia i la pau i exigir, per respecte a les víctimes i a les seves famílies, la fi de les teories de la conspiració”.