Mena: “la pujada del salari mínim també demostra que el Govern de l’Estat compleix amb Catalunya.”

Mena: “la pujada del salari mínim també demostra que el Govern de l’Estat compleix amb Catalunya.”

15-01-2024

El portaveu ha titllat d’inacceptables les afirmacions de Turull vinculant reincidència amb migració.

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa posant la mirada en els dos anuncis que van tenir lloc la setmana passada i que cal posar en valor. En primer lloc, la setmana passada es va saber que Catalunya serà la primera comunitat a aplicar la regulació de lloguers. Així, Mena ha afirmat que com a força que ha batallat intensament per aconseguir aquesta llei i poder regular els preus de l’habitatge perquè llogar un pis deixi de ser un privilegi és una victòria, malgrat l’intent d’alguns per bloquejar-ho. “És un pas important per garantir l'habitatge com un dret,” s’ha congratulat.

En segon lloc, el sabadellenc ha fet referència a l’anunci d’una nova pujada del Salari Mínim per part de la ministra de Treball Yolanda Díaz. “Una pujada que solidifica l’aposta per un salari mínim digne, que des del 2018 hem pujat un 54%, passant de 735€ a 1.134€. És una mesura que ens servirà per protegir a la ciutadania i millorar moltes vides,” ha afirmat i ha afegit que la pujada del salari mínim també demostra que el Govern de l’Estat compleix amb Catalunya.

Per últim, el portaveu ha volgut fer referència a l’acord al qual van arribar Junts i el PSOE per fer una llei orgànica que delegui les competències sobre migracions a la Generalitat de Catalunya. “A nosaltres ens sembla positiu tot allò que millori l’autogovern de Catalunya. I en aquest cas, ens sembla positiu que siguin el Govern i el Parlament de Catalunya els que determinin una política migratòria i d’acollida pròpia, adequada a les necessitats del país,” ha començat situant, però ha afegit que això no impedeix que es tingui un punt de vista totalment oposat al de Junts en matèria de migracions i acollida, “i que un cop disposem d’aquesta competència treballarem perquè Catalunya estableixi un model de país acollidor i integrador,” ha apuntat i ha insistit que el que no faran mai els comuns és relacionar les polítiques de migració amb les de seguretat com està fent Junts i ha afegit que barrejar migració i reincidència, com ha fet aquests dies el mateix Jordi Turull, és inacceptable.