Mena: “El PSOE ha de deixar de banda el tacticisme i fer política”

08-07-2019
Mena 8Jul

El portaveu de CatComú recorda a Sánchez que “l’època de les majories absolutes s’ha acabat” i l’emplaça a asseure’s per desencallar la investidura

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha demanat al “PSOE i a Pedro Sánchez que deixin de banda el tacticisme i comencin a fer política”. “Ja no estem a l’època de les majories absolutes, això s’ha acabat perquè així ho ha votat el conjunt de la ciutadania”, ha destacat Mena, per  emplaçar a “Sánchez a assumir la correlació de forces que hi ha al Congrés”. “Estem obligats a parlar, negociar i pactar, així que li demanem a Sánchez que deixi de posar excuses i faci política”, ha afegit. “Ja fa una setmana que des d’En Comú Podem vam presentar 25 mesures per encarar la negociació, així que prou excuses i comencem a parlar”, ha insistit. “Ens agradaria saber què pensen Sánchez i Iceta de la regulació dels lloguers, de la derogació de les reformes laborals o de formalitzar el diàleg amb Catalunya”, ha dit en referència a tres de les mesures plantejades per ECP.

El dia abans de la propera reunió entre Sánchez i Pablo Iglesias, el portaveu dels comuns ha destacat en roda de premsa la importància de conformar un govern de progrés “que aturi les polítiques de la dreta, que veiem com no tenen problemes en posar-se d’acord en ajuntaments i comunitats autònomes per governar en contra de la gent”. “Portem quasi tres mesos amb un govern inactiu mentre la ciutadania continua tenint problemes que cal enfrontar”, ha insistit Mena. Per això, el també diputat d’En Comú Podem al Congrés ha emplaçat al PSOE a “asseure’s a parlar de mesures programàtiques i després ja abordarem la qüestió dels equips”. 

Preguntat sobre possibles renuncies per encarar la negociació de la investidura, Mena ha recalcat que “ni Unidas Podemos ni En Comú Podem renunciem a res”. I més concretament sobre Catalunya, el portaveu ha remarcat que “la proposta d’ECP sempre ha estat la mateixa i la seguirem defensant, hem proposat una mesa del diàleg on es pugui parlar de tot”.