Mena: "Necessitem un nou govern d'obertura democràtica per afrontar els reptes pel futur de les properes generacions"

02-12-2019

El portaveu, Joan Mena, ha destacat que només amb més drets i amb més democràcia es farà front a una ultradreta salvatge i una dreta que la blanqueja

Mena ha volgut destacar, la importància d'aquesta setmana "demà votarem la Mesa del Congrés que serà l'òrgan de govern del congrés per a una legislatura que nosaltres la voldríem llarga perquè doni temps a implementar tots els avenços que necessita Espanya". Un nou govern d'obertura democràtica que "enfronta reptes pel  futur de les properes generacions. Només amb més drets i amb més democràcia farem front a una ultradreta salvatge i una dreta que la blanqueja". 

El també diputat al Congrés ha destacat del procés de renovació dels òrgans de direcció de Catalunya En Comú "la solidesa de l'espai, després d'una etapa de transició, i la cohesió interna, ja que hem aconseguit fer una direcció consensuada entre tots i totes. Situem com a coordinadores de l'espai a Ada Colau, Jèssica Albiach i Candela López. En un moment en què la dreta i la ultradreta està criminalitzant el feminisme i negant les violències masclistes, és un missatge polític potent situar al lideratge de l'espai tres dones valentes i feministes". Una executiva que comptarà amb "les veus institucionals dels comuns a l'Ajuntament, el Parlament, el Congrés i el Parlament Europeu, amb la incorporació d’alcaldes com Laura Campos, Lluís Mijoler o José Antonio Montero; el David Cid com a responsable de comunicació, l'Agnès Petit a organització i jo mateix com a portaveu de l'espai dels comuns". Una executiva que també incorpora a l'activista feminista, Nati Veraguas, els activistes sindicals Núria Lozano i Álvaro Muñoz, així com la historiadora i cap de llista al Senat per En Comú Podem, Rosa Lluch i la presència de Terres de Lleida, Comarques Gironines, Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona. Pel que fa al Consell Nacional està format per 190 persones; 74 escollides al seu àmbit territorial i 116 a través d'una única llista nacional també consensuada. 

Pel que fa a la Conferència de les Parts de la Convenció de Marc Climàtic de la ONU I(COP 25), Mena ha explicat que és "una molt bona notícia que aquesta cimera s'hagi celebrat finalment a Madrid. Per un costat, situa Espanya com a lloc clau al món en matèria de polítiques per un nou horitzó verd i, per l'altra, esperem que ajudi a situar aquesta qüestió en la centralitat de l'agenda i les prioritats de la ciutadania". Una situació que com ha emfasitzat Mena "segurament no ha estat de l'agrat de la senyora Ayuso  ni del senyor Almeida. Els primers presidents que van decidir anar enrere en la lluita contra l'emergència climàtica acabant amb Madrid Central i no endavant com a tota la resta del món". La lluita contra l'emergència climàtica i un nou horitzó verd de creixement han de ser una de les prioritats del pròxim Govern progressista, "creiem que aquesta cimera és una oportunitat que ens ha de donar l'impuls necessari perquè així pugui ser. Espanya i Catalunya ho tenen tot de cara per ser vanguarda al món en energies renovables i lluita contra l’emergència climàtica. Només necessitem un Govern valent disposat a plantar cara als lobbies com tenim a Barcelona." Finalment, Mena ha explicat que "des del grup confederal de Unidas Podemos-En Comú Podem assistirem tant a la cimera com a la marxa pel clima el dia 6 per exigir celeritat i compromís en la lluita contra l'emergència climàtica i que tot el que es decideixi no quedi en paper mullat".