Mena: “L’aigua no cau del cel només per uns quants i ja és hora que el Govern consideri el turisme com un sector específic”

Mena: “L’aigua no cau del cel només per uns quants i ja és hora que el Govern consideri el turisme com un sector específic”

05-02-2024

El portaveu ha criticat la decisió de Collboni de congelar la política de retirada de llicències turístiques.

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent referència a l’emergència per sequera i les restriccions anunciades dijous passat. “El Govern no té la culpa que no plogui, però que la sequera ens agafi prou preparats, sí. Veiem un govern que no es mulla i que ha anat endarrerint l'entrada de fase d'emergència segurament per no afrontar la realitat i haver d’assumir els costos que tindrà tot plegat,” ha afirmat el portaveu i ha apuntat que les restriccions han de ser equitatives i els esforços han de ser repartits de manera proporcional. Mena ha afegit que s’ha d’enviar missatges clars a la ciutadania i un d’ells és que el turisme no és de sucre i està exempt de tot. “I no, no ha de tenir barra lliure mentre es demana a l’agricultura i la ramadera reduir el consum d’aigua un 80 i un 50%,” ha conclòs.

El sabadellenc ha afirmat que si un ciutadà ha de ser responsable i ha d'intentar reduir el consum d'aigua, també cal posar límits a altres sectors. “L’aigua no cau del cel només per uns quants i ja és hora que el Govern consideri el turisme com un sector específic,” ha assenyalat.

Continuant parlant de turisme, el portaveu ha volgut fer referència al model d’habitatge que tenim a Catalunya. “En una dècada, hem passat de 702 llicències de pisos turístics a gairebé 100.000. Davant d’aquesta dada, el que ens arriba ahir és la decisió de Collboni de congelar la política de retirada de llicències turístiques que vam implementar els Comuns quan estàvem al govern municipal,” ha criticat durament i l’ha acusat d’apostar per un model d’urbanisme que fomenta l’especulació immobiliària, en comptes d’ajudar a protegir el dret a l’habitatge i la vida als barris. “El que va passar aquesta setmana amb la Blanca, una senyora que feia més de 55 que vivia al barri Gòtic, n’és un exemple. Ningú hauria de ser desnonat i encara menys per deure 89 euros,” ha volgut recordar l’exdiputat. Així ha afirmat que Catalunya té un problema greu d’accés a l’habitatge i no se solucionarà fins que no es converteixi en la principal prioritat de qualsevol Govern. “Un govern que no posa l’habitatge com a prioritat és un govern que no pensa en la seva gent,” ha finalitzat.