Mena: “L’acord en matèria de fiscalitat ha de ser un impuls també per l’estabilitat progressista a Espanya”

16-12-2019

El portaveu, Joan Mena, ha destacat que calia donar-li un impuls a la política movent tot el taulell cap a l’esquerra

El diputat al Congrés ha volgut assenyalar que l'acord presentat avui "calia donar-li un nou impuls a la política, donar-li un gir de 180º i això és el que hem fet: moure tot el taulell polític cap a l'esquerra perquè ens puguem entendre a Catalunya i a Espanya". Un acord amb una premissa: qui menys té pagui menys i qui més té pagui més. "Aquest és el primer pas perquè Catalunya comenci a passar pàgina de la dècada perduda de les retallades i el bloqueig. Avui el Govern Torra i Aragonés està una mica més lluny de l'herència de Convergència i una mica més a prop d'una nova etapa d'esquerres a Catalunya. Encara som lluny d'un acord integral, però des de l’espai dels comuns posarem tot de la nostra part per intentar tancar-lo a principis de gener perquè no podem fer perdre més temps a la ciutadania".

Un acord que "implica 550 milions d'euros més que amb voluntat política es podrien destinar a les nostres escoles finançant les escoles bressol i als hospitals ampliant la plantilla de professionals a l'atenció primària o reduint un 30% les taxes universitàries que són avui les més cares de l’estat" ha destacat Mena.

"Vam dir que ens presentàvem a les eleccions generals per desbloquejar Catalunya i  per desbloquejar Espanya i des del primer dia ens hi hem posat mans a l'obra. Per un costat amb el preacord amb el PSOE per un govern d'apertura democràtica i per l'altre amb l'acord de fiscalitat que hem presentat avui que posa fi a les excuses per no posar diners a la nostra educació i sanitat. Era molt important arribar a Nadal amb avenços concrets" ha volgut emfasitzar a la roda de premsa. 

Mena ha remarcat la tasca dels companys i companyes del Parlament de Catalunya "que fa mesos que estan treballant per fer possible aquest primer acord".