Mena: “Interpel·lem al president a aclarir si s’uneix a les peticions de dimissió de Laura Borràs”

Mena: “Interpel·lem al president a aclarir si s’uneix a les peticions de dimissió de Laura Borràs”

04-07-2022

El portaveu de Catalunya en Comú ha respost a Turull dient que el que s’està fent és demanar que es compleixi el reglament que ells mateixos van aprovar

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent referència a l’obertura del judici oral a Laura Borràs per presumpta corrupció. En aquest sentit, Mena ha fet referència al reglament del parlament de Catalunya, el qual implicaria la dimissió de Borràs com a presidenta del parlament en la seva aplicació de l’article 25.4. Un article que Mena ha recordat que es va incorporar arran del pacte dels partits independentistes  i “que resulta incongruent que ara no vulguin aplicar”.

Així, Mena ha explicat que fruit de demanar aquest compliment del reglament aquest cap de setmana s’han rebut atacs varis de membres de Junts on fins i tot el seu secretari general, Jordi Turull, hi ha afegit acusacions molt greus. Així, li ha volgut respondre afirmant que “nosaltres no estem vulnerant la presumpció d’innocència, el que estem fent és demanar que es compleixi el reglament que vostès van aprovar” i ha demanat que  s’estalviïn aquestes setmanes d’espectacle i facin  dimitir a Laura Borràs des de la direcció del seu partit abans, “que ho hàgim de fer els partits amb el reglament a la mà i evitin a tots els catalans i les catalanes allargar un espectacle que només contribueix al descrèdit d’una política ja de per si en hores baixes.”

El diputat ha afirmat que és una qüestió prou important per a conèixer la postura del president de la Generalitat i, per tant, “interpel·lem al president a aclarir si s’uneix a les peticions de dimissió de Laura Borràs que hem fet els comuns. Creiem que com a màxima autoritat de Catalunya i davant d’una situació que afecta una de les institucions principals del país, la gent té dret a saber que pensa el president,” ha conclòs Mena.