Mena: “El Govern ha d’apostar per un model de residències en què no prevalgui el benefici econòmic per sobre del benestar de la gent gran”

Mena: “El Govern ha d’apostar per un model de residències en què no prevalgui el benefici econòmic per sobre del benestar de la gent gran”

22-01-2024

El portaveu assenyala que els esforços per combatre la sequera s’han de repartir i que cal previsió mitjançant mesures estructurals i no macroprojectes insostenibles com el Hard Rock o els JJOO d’Hivern

 

Aquest matí, el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha lamentat la falta de transparència al Grup de Treball d'Anàlisi de l'Impacte de la Covid-19 en les residències geriàtriques del Parlament de Catalunya. “Després de 4 anys, els canvis en el sector continuen sense arribar i aquest divendres, el PSC, Junts i ERC van diluir una vegada més l’abast de la investigació i van forçar a votar a porta tancada unes conclusions molt genèriques i vagues”. El portaveu ha titllat de “vergonya” que no s’hagi complert amb les famílies de les víctimes ni s’hagin posat mesures perquè no torni a passar.

Mena ha indicat que “Junts, ERC i el PSC recorden al Madrid d’Ayuso quan prioritzen no molestar els lobbies de les residències i deixar d’aprofundir en què va passar la pandèmia”. Per això, el sabadellenc ha recordat que a Catalunya “només 6 de les 950 residències són públiques”, per la qual cosa ha instat el Govern a “posar-se les piles per fer un canvi de model, en el qual deixi de prevaldre el benefici econòmic per sobre del benestar de la gent”.

 

Canvis estructurals i repartiment d’esforços per combatre la sequera

El portaveu de Catalunya En Comú també ha fet referència a la situació límit de sequera que pateix el país. “Ens preocupa que no plogui, però encara ens preocupa més la inacció del Govern”, ha asseverat. Mena considera que “no es poden exigir sacrificis als catalans i catalanes i mantenir barra lliure pels turistes”. Per això, “els esforços han de començar a ser repartits i les mesures per combatre la sequera no poden ser només de caràcter puntual, han d’abordar canvis estructurals”, ha indicat el portaveu, qui ha sentenciat: “Governar significa preveure, anticipar-se i ja fa temps que diem que és qüestió de temps que el Hard Rock acabi com els JJOO d’Hivern”.

 

Alto el foc a Gaza i canvi de terme a la Constitució

Sobre les manifestacions que es van dur a terme arreu de l’Estat el passat dissabte, Mena ha ressaltat: “No podem callar i aquest cap de setmana hem tornat a sortir als carrers per deixar clar als estats europeus que no poden ser còmplices d’Israel en el nostre nom”. Després de la mort de més 25.000 persones, entre elles milers d’infants, el portaveu ha exigit “un alto el foc immediat i permanent, la fi de les polítiques d’apartheid i el genocidi contra el poble palestí”.

Finalment, Mena també ha volgut fer referència a la primera reforma social de la Constitució que es va aprovar a finals de la setmana passada amb la substitució del terme ‘disminuïts’ pel de ‘persones amb discapacitat’. “No és només una qüestió de justícia, sinó també de dignitat i de reconeixement ple dels seus drets”, ha celebrat el portaveu.