Mena: “Està en mans d’ERC demostrar si estarà del costat dels beneficis de la minoria o dels salaris de la majoria”

Mena: “Està en mans d’ERC demostrar si estarà del costat dels beneficis de la minoria o dels salaris de la majoria”

07-11-2022

El portaveu de Catalunya en Comú ha instat a ERC a acceptar la seva condició de debilitat parlamentària i els ha instat a negociar amb la humilitat que això implica.

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa donant tot el suport com a formació política a l’alcaldessa de Barcelona víctima del lawfare mediàtic. “Estem davant d’una querella que ha estat arxivada dues vegades i que, de nou, tornarà a ser arxivada, però que mentrestant seguirà generant soroll i tacant el bon nom de Barcelona, del seu ajuntament i de la seva alcaldessa,” ha esgrimit Mena i ha assenyalat a les elits econòmiques les quan ha titllat “d’estar disposades a fer el que calgui per condicionar el vot a eleccions vinents municipals de Barcelona.” En aquesta línia, el portaveu ha exigit saber qui hi ha darrere de la “Asociación por la Transparencia y la Democracia” i qui finança aquesta concatenació de querelles que tornen a ser admeses a tràmit després de diversos arxius.

En segon lloc, sobre el Parlament de Catalunya i la reunió mantinguda pel grup parlamentari d’En Comú Podem amb el Govern català la setmana passada el portaveu ha fet diverses consideracions. “Primer de tot, volem aclarir que la reunió que es va mantenir era una primera presa de contacte per avaluar les intencions de la nova minoria de Govern, abordar el grau de complement dels acords i plantejar els grans reptes de país que tenim per davant en aquest context d’inflació generalitzada,” i ha afegit que, per tant, “no existeix encara cap negociació en marxa, el que van tenir és un primer intercanvi d’opinions.”

El sabadellenc ha assenyalat que la minoria de Govern ha d’acceptar la seva condició de debilitat parlamentària i els ha instat a negociar amb la humilitat que això implica. En aquest sentit, ha afegit que el Govern d’ERC en solitari ha de demostrar que té paraula i complir els acords amb el que ha recordat que ERC no està complint amb els acords del pressupost anterior, com per exemple en matèries com sanitat.

Així mateix, ha recordat quins són els principals eixos de treball d’En Comú Podem cara aquesta legislatura:

  1. Impost de solidaritat als qui més tenen, en concret al 0’5% de la població.
  2. Planificació ecològica per avançar en sobirania energètica i ser menys dependents de Putin, però també dels EEUU. Cal una ofensiva real en renovables.
  3. Escut social de 1000M per protegir a la ciutadania davant l’hivern.
  4. Intervenir en el mercat de l’habitatge que és el que s’està menjant els salaris. En concret, cal anar a per els 32.800 habitatges buits en mans de la banca, fons voltors i grans propietaris.

Mena ha conclòs la serva intervenció afirmant que totes aquestes qüestions són pura voluntat política perquè depenen de la Generalitat, “està en mans d’ERC demostrar si estarà del costat dels beneficis de la minoria o dels salaris de la majoria.”