Mena: “ERC ha de deixar de jugar al pòquer amb Torra i atrevir-se a ser un actor d’estabilitat progressista a Espanya i Catalunya”

09-12-2019

El portaveu, Joan Mena, ha destacat la importància d’aquesta setmana per tenir un Govern progressista i d’apertura democràtica

Som optimistes perquè la setmana passada aquest bloc democràtic i plurinacional ja va arrencar la primera victòria a la mesa del Congrés, demostrant que si avancem a una, són els negacionistes de la violència masclista, de l’emergència climàtica i de la pluralitat del nostre país els que retrocedeixen” ha emfasitzat Mena en roda de premsa. Una victòria, la de la Mesa, que demostra que els fonaments per un nou Govern progressista existeixen i són sòlids; “dilatar la investidura a 2020 només podria servir per a debilitar aquests fonaments i donar a la dreta una nova oportunitat per reorganitzar-se. La ciutadania vol que arribem al Nadal amb els deures fets. Havent fet la nostra feina que és la de donar certeses a totes aquelles famílies que necessiten que afrontem ja els reptes socials, polítics i climàtics que té el país. ERC ha de deixar de jugar al pòquer amb Torra i atrevir-se a ser un actor d’estabilitat progressista a Espanya i a Catalunya” ha explicat Mena. 

El diputat al Congrés ha volgut assenyalar l’èxit històric de la Marxa pel Clima de divendres passat a Madrid on “més de mig milió de persones van participar d’una mobilització històrica que no pot quedar en anècdota i ha de ser escoltada per totes les administracions del país. Des d’En Comú Podem, hi vam participar amb alguns dels màxims representants del Parlament, Congrés, Ajuntament de Barcelona i Parlament Europeu per exigir que en la lluita contra l’emergència climàtica cal passar dels compromisos als fets”. “La ciutadania no perdonaria que totes les bones paraules que hem estat sentint aquests dies es converteixin en una “setmana temàtica”, cal aprofitar aquesta empenta ciutadana per fer les reformes necessàries com la Transició Ecològica justa des del pròxim Govern progressista a l’Estat” ha explicat Mena. I és aquest pròxim govern de l’Estat que serà “un Govern amb límits, on som conscients que haurem de cavalcar contradiccions i que tindrà molts enemics, com a mínim, els que s’hi estan oposant des de ja. La mobilització ciutadana serà la força necessària per a qualsevol avenç al que ens puguin posar límits i és un motiu de celebració que fins i tot abans d’haver-lo constituït, la ciutadania ja estigui marcant tan clarament el pas” ha destacat Mena a la roda de premsa.