Mena: "En aquesta desescalada els catalans anem a cegues mentre escoltem indicacions contradictòries del Govern"

Mena: "En aquesta desescalada els catalans anem a cegues mentre escoltem indicacions contradictòries del Govern"

16-11-2020

El portaveu de Catalunya en Comú ha reclamat un pla per a la desescalada dialogat amb els sectors afectats que sigui transparent i clar i un calendari de reunions pel Pla Nacional de Salut
 

El portaveu de Catalunya en Comú ha recordat, en relació amb la taxa de contagi i a la pressió hospitalària, que "la primera línia del virus són els sanitaris que porten tot un any encadenant els diferents pics de les onades, però la segona línia som tota la ciutadania que com hem fet durant tot aquest any ple de dificultats, ens pertoca assumir la nostra part de responsabilitat". Tanmateix ha explicat que "igual que assumim que les forces polítiques hem de fer pinya per enviar un missatge inequívoc de responsabilitat a la ciutadania, també creiem que el Govern segueix sent incapaç d'assumir la claredat i el lideratge que se'ls reclama". 

Mena ha recordat que el 16 de novembre, 7 dies abans de la data que Pere Aragonès per a la desescalada "Catalunya segueix sense saber ni el rumb ni el pla d'aquesta desescalada. A la vegada, els missatges contradictoris del Govern caducat del senyor Aragonés són una constant. Aquest mateix cap de setmana, la consellera de cultura esmenava la plana a la consellera de Sanitat, dient que no s'hauria d'haver tancat la cultura". "En aquesta desescalada, els catalans anem a cegues mentre escoltem indicacions contradictòries del Govern" ha etzibat Mena. Reclamant a la vegada "un pla per la desescalada dialogat amb els sectors afectats i que sigui clar i transparent que es necessita ja, abans que arribi al cap de setmana. El sector de l'hostaleria, el sector de la cultura i la resta de sectors afectats no poden seguir a cegues sense capacitat de planificació". Així com un "calendari de reunions pel Pla Nacional per la Salut que necessita Catalunya. El nostre sistema sanitari s'ha tornat a saturar per falta de recursos i personal, i no ens podem perdonar que hagi caigut dues vegades amb la mateixa pedra. El Govern no pot esperar a una tercera onada per blindar el nostre sistema de Salut".

El també diputat al Congrés, en relació amb l'aprovació aquesta setmana de la nova llei d'educació al Congrés, ha posat de manifest que "aquesta llei servirà per blindar la immersió lingüística, retirarà els fons públics a les escoles que segreguen per sexe i incrementarà les places públiques. Una nova llei que se suma a la llista de qüestions amb què En Comú Podem es va presentar a les eleccions generals. "Molts d'aquests compromisos es troben en el projecte de llei de pressupostos que avui estem molt més a prop de poder aprovar amb una majoria progressista i plurinacional, allunyada dels postulats del trio de Colón. En els mesos vinents, com ja s'ha acordat i anunciat, estem convençuts i convençudes de poder sumar també a aquests compromisos complerts la reforma del delicte de sedició i la regulació dels lloguers a nivell estatal" ha explicat Mena. Mena ha volgut agrair "a la senyora Arrimadas i a C's que s'hagin autoexclòs de negociació dels Pressupostos Generals de l'Estat anteposant nacionalisme espanyol a benestar. I demanem al PSOE i al PSC que prenguin nota: amb C's no hi ha hagut ni hi haurà mai res a negociar".