Mena demana a Aragonès que concreti un pla per protegir la ciutadania de les conseqüències econòmiques de la guerra

Mena demana a Aragonès que concreti un pla per protegir la ciutadania de les conseqüències econòmiques de la guerra

07-03-2022

El portaveu de Catalunya en Comú reclama al Govern que garanteixi el dret a l'avortament a tot el territori 

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha interpel·lat aquest matí al president de la Generalitat perquè especifiqui quin pla té previst per protegir la ciutadania de les conseqüències econòmiques de la guerra d’Ucraïna. “Hem llegit atentament les paraules d’Aragonès dient que acompanyarà a les empreses i a la ciutadania, però acompanyar significa concretar”, ha insistit el també diputat al Congrés.

Els Comuns reconeixen que la guerra i les sancions poden posar en risc la recuperació econòmica que van impulsar els Pressupostos a causa de la dependència que Catalunya té, per exemple, del turisme rus. Per això, consideren que el pla de la Generalitat ha d’implicar un nou acord fiscal perquè els que més tinguin més paguin, especialment, ha puntualitzat Mena, “després que en els últims pressupostos no se’ls demanés cap esforç fiscal”.

D’altra banda, i a les portes del 8 de març, Mena ha reivindicat el lema de Catalunya en Comú pel Dia de la Dona Treballadora (Tots els drets per a totes) des del compromís amb “un feminisme que conquereix drets per a totes les dones, siguin cis, trans o LGTBI, i que, a la vegada, sigui útil per a totes les persones, també per als homes i per a les persones no binàries”.

El portaveu dels Comuns també ha recordat els drets que lamentablement avui no s’estan complint, com per exemple, el dret a l’avortament. “Avui en dia, a Catalunya, hi ha demarcacions senceres com la de Lleida on les dones no poden avortar quirúrgicament a la sanitat pública tot i el compromís de la Generalitat de fer-ho efectiu”, ha assenyalat. Per tot això, s’ha dirigit un cop més al Govern de la Generalitat per demanar “menys llacets i més garantir drets”.