Mena: “Davant de la política de terra cremada de PP i VOX, Sumar-En Comú Podem serà el vot útil per un país a favor”

Mena: “Davant de la política de terra cremada de PP i VOX, Sumar-En Comú Podem serà el vot útil per un país a favor”

12-06-2023

El portaveu ha advertit que el problema del Govern de la Generalitat no són els noms propis sinó les polítiques

Aquesta matí, el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent referència a la remodelació del Govern de la Generalitat. “Entenem aquesta remodelació com una rectificació en diferit de les polítiques d’un govern que no està funcionant i que ja fa setmanes que En Comú Podem estava reclamant,” ha començat situant el diputat.  També ha volgut apuntar que la destitució de Cambray era un consens que ECP portava votació en aquest ple, després de les reiterades queixes de la comunitat educativa.  Mena ha afirmat que entén aquesta rectificació en diferit com “una acceptació dels mals resultats d’ERC a les eleccions municipals que com ja vam dir no tenen a veure amb l’independentisme, sinó amb un Govern que ha decebut a tothom.” En aquest sentit, ha volgut advertir que el  problema del Govern no són els noms propis, són les polítiques. Per això ha reclamat a la nova consellera d’Educació que reuneixi a la comunitat educativa i als grups parlamentaris per posar ordre al desastre de les polítiques de Cambray i inici una nova etapa. També ha reclamat a la nova consellera de territori que com a primer gest abandoni els macroprojectes fracassats que hipotequen el futur de Catalunya.

En segon ordre, Mena ha fet referència al consell nacional, celebrat el passat dissabte, i a l’acord ratificat per concórrer conjuntament amb Sumar a les eleccions vinents generals. “Som conscients que no ha estat un acord fàcil, que durant massa dies s’ha parlat molt de qui i no del que, però finalment s’ha aconseguit allò que la ciutadania ens demanava i és un acord unitari de l’esquerra per guanyar les eleccions generals del pròxim 23 de juliol i fer de Yolanda Díaz la primera presidenta d’Espanya,” ha introduït Mena. El portaveu ha titllat aquest acord unitari com el principi un camí per aixecar un nou projecte de país millor per al conjunt de la ciutadania per això ha volgut ser  molt clar i ha afirmat que des d’avui i des de Catalunya en Comú es dedicarà únicament a parlar del model de país que volem implementar a partir del 28 de juliol i no es gastarà ni un minut més a parlar de partits ni de llistes.

El portaveu ha volgut assenyalar que la dreta i extrema a només tenen un únic projecte per a Espanya i és derogar tot allò que ha fet el Govern de Coalició i anar contra territoris com Catalunya. “Davant d’això, nosaltres la nostra proposta aquesta campanya serà la d’un país a favor liderat per una persona sobradament preparada com és Yolanda Díaz,” ha afirmat i ha afegit que “davant de la política de terra cremada de PP i VOX, Sumar-En Comú Podem serà el vot útil per un país a favor. Un país a favor de més i millors salaris, un país a favor de la planificació ecològica, un país a favor d’eixamplar drets.”


Per últim, el portaveu de Catalunya en Comú ha volgut fer referència a les paraules de la presidenta de Junts, Laura Borràs, defensant que el seu partit hauria de deixar governar a l’extrema dreta d’Aliança Catalana a Ripoll. “Les paraules de Laura Borràs serien greus en qualsevol cas, però cal recordar que Laura Borràs no és una persona individual, és i segueix sent la presidenta de Junts i, per tant, o Laura Borràs parla en nom de Junts, o ja està tardant Junts en destituir-la de presidenta del partit. I és que volem ser molt clars: tinguin la bandera que tinguin, l’extrema dreta és l’extrema dreta.,” ha criticat de manera contundent. El sabadellenc també ha volgut assenyalar a ERC i recordar que aquests estan pretenent fer un front democràtic a les eleccions vinents amb el partit de Laura Borràs. “Creiem que ERC s’ha de plantejar una pregunta: de debò es pot fer un front democràtic amb Junts quan la seva presidenta està plantejant deixar governar l’extrema dreta?” ha qüestionat i ha afegit que Junts hauria de fer dimitir a Laura Borràs com a presidenta o ERC hauria d’enterrar definitivament la seva proposta de front democràtic amb Junts, “però les dues coses, plantejar un front contra l’extrema dreta mentre es dona l’Alcaldia de Ripoll a aquesta mateixa extrema dreta no és compatible,” ha conclòs.