Mena: “Cal que el Conseller Cambray segui a pactar amb la comunitat educativa, no es pot governar Catalunya només a cop de roda de premsa”

Mena: “Cal que el Conseller Cambray segui a pactar amb la comunitat educativa, no es pot governar Catalunya només a cop de roda de premsa”

21-02-2022

El portaveu de Catalunya en Comú ha reclamat diàleg i planificació amb la comunitat educativa i fugir de la improvisació i arrogància.

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent al·lusió a la crisi del partit popular i la manifestació que va tenir lloc ahir davant de la seu de Gènova, “és la constatació que és un partit podrit que només vol Governar Espanya per seguir-la esprement a cop de corrupció.” En aquest sentit, Mena ha posat el focus en la compra de mascaretes a l’empresa del germà de la presidenta, un 72% més cares que les que va comprar el mateix dia a un altre proveïdor, i les deficiències en la seva qualitat i idoneïtat, segons les informacions publicades en alguns mitjans. “El que està clar és que van aprofitar el pitjor moment de la pandèmia per enriquir-se, i sembla que a Casado aquestes explicacions li semblen bé,” ha esgrimit contundentment Mena i ha afegit “al PP no els molesta que Ayuso hagi robat, sinó que no hagi repartit el botí.”

En segon lloc, el portaveu ha volgut fer una valoració sobre l’anunci de vaga de 5 dies que han fet els sindicats educatius, “que tots els espais de representació de la comunitat educativa estiguin enfadats amb el conseller, hauria de fer reflexionar al senyor Cambray” ha començat introduint el diputat. Així s’ha volgut dirigir al conseller i l’ha instat a pactar amb la comunitat educativa, “no es pot governar Catalunya només a cop de roda de premsa. Cal diàleg i negociació, planificació, no improvisació”, ha afirmat el diputat. Mena ha insistit que aquestes decisions són una mostra més del rumb erràtic del Govern; la presa de decisions d'esquena a la comunitat educativa. El portaveu ha assenyalat que si es vol construir un nou model d'escola que faci front als reptes actuals, cal fer-ho des del diàleg i els acords, no unilateralment, “l'autoritarisme i els canvis imposats generen conflicte al sistema educatiu i fan minvar la confiança de la comunitat educativa”.

Per concloure, Joan Mena ha demanat al Govern que corregeixi aquesta actitud i ha instat al conseller Cambray ha donar explicacions i detalls al Parlament sobre la nova planificació. Perquè repeteixo, no es pot governar a només pensant en els titulars.