Mena: “Aquesta pandèmia ens ha deixat una certesa: teníem el pitjor govern en el pitjor moment possible, però els nens i nenes de Catalunya no en tenen la culpa”

07-09-2020

El portaveu de Catalunya en Comú ofereix propostes per a l’inici del curs escolar perquè sigui el menys accidentat possible
 

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha explicat que “mentre el President està ocupat amb el joc de cadires que ha provocat la descomposició de l’espai neoconvergent, Catalunya, els pares i mares, els professors i professores encara no saben en quines condicions i sota quines pautes han d’iniciar el curs. Una qüestió que ara mateix continua tenint el país en suspens”. A una setmana de l’inici del curs escolar, “som conscients que el que ens pertoca és fer propostes per intentar que l’inici del curs sigui el menys accidentat possible. Per aquest motiu reclamem al Govern de JxCat i ERC que els 350M€ que es rebran per a educació es destinin a contractar més professorat per tal de garantir ràtios entre 15 i 20 alumnes” ha demanat Mena. 

En un moment en què el President Torra i el conseller Bargalló han admès que el 30% de les classes incompleixen les ràtios, “no poden quedar-se de braços creuats” ha etzibat Mena. “Aquesta pandèmia ens ha deixat una certesa: teníem el pitjor govern en el pitjor moment possible, però els nens i nenes de Catalunya no tenen la culpa. Aprofitem aquesta última setmana per garantir la seguretat a les nostres escoles contractant més professorat. No fer-ho només pot implicar un exercici d’incompetència o de mala fe”.

El també diputat al Congrés ha explicat pel que fa als pressupostos que “aquesta setmana continuem amb la feina per treure un primer esborrany entre el Grup Confederal i el PSOE”. Un esborrany que inclou tres punts centrals “fiscalitat justa; els fons europeus s’han de complementar amb la solidaritat dels qui més tenen; reindustrialització i transició verda: aquest estiu ens ha demostrat que no podem seguir depenent exclusivament del turisme i que s’ha d’accelerar allò que abans de la pandèmia ja era una necessitat; reforç a les comunitats autònomes i municipis: perquè l’única manera de finançar la sanitat pública i l’estat del benestar és a través de les administracions més properes” ha remarcat Mena. 

Uns pressupostos que són la plasmació d’un projecte de país, però que en aquests moments són la paret mestra de la reconstrucció. “És per això que des de CatComú demanem que ningú tingui la temptació de jugar a geometries variables o la carrera electoral amb el pa de la gent”. 

Finalment, pel que fa a pactar els pressupostos amb Ciutadans, Mena ha recordat que “qualsevol experiment amb C’s significa començar la casa per la teulada, i quan es comença la casa per la teulada, la casa cau. Cosa que ja va passar amb el dictamen sobre la proposta social per la reconstrucció”. “C’s forma part avui del bloc Ayuso i no del bloc de la investidura i no volem les polítiques de la senyora Ayuso ni al Govern de l’Estat ni a Catalunya” ha etzitbat. Per aquest motiu, Mena ha explicat que “ens comprometem a explorar totes les vies per assegurar la irrellevància de Ciutadans, diputat a diputat, grup a grup”.