ECP presenta 25 mesures per negociar amb el PSOE després de la seva “aventura fallida amb la dreta”

01-07-2019
Asens_25 mesures

El portaveu, Jaume Asens, titlla d’"irresponsable" presentar-se a una investidura sense tenir els suports necessaris

En Comú Podem ha presentat avui 25 mesures programàtiques per negociar un Govern de l’Estat progressista i compromès amb la plurinacionalitat. “Hem volgut deixar un marge de temps per donar la possibilitat que les converses s’encarrilin, però veient que el PSOE no ha tingut la voluntat de crear una taula de negociació i ha decidit anar a una investidura fallida, hem decidit estendre’ls la mà i mostrar la nostra predisposició a arribar a un acord", ha explicat el portaveu d’ECP, Jaume Asens, en una roda de premsa. 

Per a Asens, "Pedro Sánchez té dues opcions: un govern de coalició progressista que respecti la plurinacionalitat i en la línia de reeditar les majories de la moció de censura, o buscar el suport de la dreta". "I s’ha decantat pel segon", ha lamentat el portaveu, que ha recordat que de les urnes en va sortir un mandat molt clar. "Pedro Sánchez s’equivoca estirant la paciència de tota la ciutadania intentant evitar una qüestió que és de sentit comú i que ha d’acabar passant més d’hora que tard com ja ha passat a València, a les Illes Balears o a Canàries, i que és al constitució d’un govern de coalició progressista que sigui proporcional a la força electoral de totes les formacions", ha dit el portaveu. 

Malgrat que Asens considera "irresponsable" presentar-se a una investidura sense els suports necessaris, ha insistit en que "des d’ECP continuarem disposats a parlar quan el PSOE torni de la seva aventura fallida amb la dreta". Les mesures plantejades, que haurien de ser el punt de partida per a la negociació per a un Govern, s’emmarquen en els àmbits de justícia fiscal; feminisme; dret a l’habitatge; educació; treball i pensions; nou horitzó verd; regeneració democràtica i drets civils; i diàleg i plurinacionalitat. "Aquestes 25 propostes de mínims són completament assumibles pel PSOE, doncs o han estat al seu programa o en l’acord de pressupostos que vam fer en el seu moment i que serà la base de la negociació que durem a terme com a ECP quan el PSOE es decideixi a complir la seva promesa electoral, sigui abans o després de la investidura que han condemnat a ser fallida", ha detallat el portaveu.

Podeu consultar el document amb les 25 mesures aquí.