David Cid: “El Govern té tot el dret a voler ser recordat com el Govern dels macroprojectes fracassats, però el que no pot fer és saltar-se el mandat del Parlament”

David Cid: “El Govern té tot el dret a voler ser recordat com el Govern dels macroprojectes fracassats, però el que no pot fer és saltar-se el mandat del Parlament”

28-02-2022

El portaveu d’En Comú Podem ha condemnat la invasió i ha mostrat tota la solidaritat de l’espai amb el poble d’Ucraïna.

Aquest matí el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha començat la roda de premsa reiterant tot el suport amb el poble ucraïnès i ha condemnat la invasió d’aquest país sobirà per part de Rússia i el seu President Vladimir Putin. “L’agressió de l’excèrcit rus contra Ucraïna suposa una vulneració flagrant dels acords de Minsk i de la carta de Nacions Unides que ha abocat, de nou, a una guerra dins del continent europeu contrària als principis que van guiar des del primer moment el projecte de la Unió Europea”, ha afirmat contundentment Cid.

El portaveu ha expressat que des de Catalunya en Comú “ens sumem a les reclamacions que s’estan fent des de múltiples països i institucions demanant la retirada de les tropes russes i el cessament dels atacs.” També ha reclamat que cal recuperar l’esperit pacifista del ‘no a la guerra’ que implica que la intervenció europea i espanyola s’ha de limitar a les sancions econòmiques a les quals donem suport. Així mateix, també ha demanat que s’habilitin vies segures i suport humanitari i econòmic al poble ucraïnès que està fugint de l’horror de la guerra.

En aquest sentit, el diputat ha volgut fer valdre l’actuació que ha tingut l’Ajuntament de Barcelona i el Govern de la Generalitat oferint-se des del primer moment per a l’acollida de refugiats que així ho necessitin. Amb aquest mateix esperit, ha demanat al president Sánchez que sigui valent i de la mateixa manera que han fet l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, ofereixi també a Espanya per a l’acollida de refugiats ucraïnesos que així ho sol·licitin. “No s’entendria que països molt més pobres que Espanya com Moldàvia o països amb governs d’extrema dreta com Polònia estiguin obrint la porta als refugiats ucraïnesos i, en canvi, Espanya no ho faci,” ha apuntat Cid i ha afegit que cal recuperar l’esperit que va guiar a Sánchez a l’hora d’obrir el port a l’Open Arms durant el primer any de mandat i estar a l’altura d’una crisi humanitària, “a la que avui encara som a temps de donar resposta.” També ha demanat al president que lideri els canvis en la fixació dels preus del mercat energètic. Cid s’ha mostrat preocupat per la inflació i ha demanat que s’aprofiti la coordinació dels països europeus per contenir aquesta pujada de preus que afectaria la ciutadania espanyola i també a l’europea.

En un segon punt, el portaveu ha volgut fer referència a la moció d’En Comú Podem que es va aprovar la setmana passada al Parlament i que instava al Govern a incloure dins la consulta dels Jocs Olímpics al Berguedà, el Solsonès i el Ripollès, territoris afectats per aquests jocs, però als que fins ara se’ls havia negat la veu. En aquest sentit, “volem expressar la nostra preocupació perquè, tot i que la proposta va ser aprovada amb els vots d’ERC i Junts, hem sentit veus d’aquests mateixos partits qüestionant el compliment del que ha estat la voluntat del Parlament,” ha afirmat amb preocupació Cid. A la vegada, el diputat ha estat molt crític amb la gestió de la candidatura dels Pirineus als Jocs Olímpics d’hivern, al qual ha titllat “d’estar rodejat  per l’opacitat, els tripijocs polítics i la improvisació.”

El portaveu ha afirmat que “el Govern té tot el dret de món a voler ser recordat com el Govern dels macroprojectes fracassats, però el que no pot fer és saltar-se el mandat del Parlament que l’únic que està demanant és que els territoris afectats pels Jocs d’Hivern puguin votar” ha reiterat i ha afegit que “si estan tan convençuts del projecte, que facin campanya pel sí als jocs igual que nosaltres farem campanya pel no, però el que no es pot fer és negar la veu al Berguedà, el Solsonès i el Ripollès quan l’estan demanant.”