Catalunya en Comú se solidaritza amb les famílies de les tres persones mortes arran de l'incendi a la nau de Badalona al barri del Gorg

Catalunya en Comú se solidaritza amb les famílies de les tres persones mortes arran de l'incendi a la nau de Badalona al barri del Gorg

11-12-2020

Catalunya en Comú se solidaritza amb les famílies de les tres persones mortes arran de l'incendi a la nau de Badalona al barri del Gorg i denuncia la vulneració de drets humans constant pel que fa a la situació d'infrahabitatge que pateixen moltes persones migrades i refugiades a Catalunya.

Dimecres nit va tenir lloc un incendi al barri del Gorg, a Badalona, d'una nau on s'estima que hi vivien desenes de persones i famílies migrades i refugiades. De moment, hem de lamentar la mort de tres persones i més de 17 ferides, tres en estat greu. Els serveis d'emergències avisen que, donada la virulència de les flames, podrien ser més les persones desaparegudes.
Malauradament, la situació en què es trobaven aquestes famílies i persones soles, compartint un infrahabitatge, no és un fet aïllat. A Catalunya, moltes persones migrades, acaben aplegades en edificis abandonats o bé pagant lloguers per habitatges que no reuneixen les condicions necessàries d'habitabilitat.

El que ha passat a Badalona, desgraciadament, ho hem hagut de lamentar també en altres municipis de Catalunya i és possible que es repeteixi en un futur si no trobem solucions dignes. Per altra banda, malgrat que cal lamentar la criminalització de les persones migrades que ha fet l'alcalde Xavier Albiol, així com la seva inacció durant els seus mandats, cal reconèixer que els Ajuntaments sovint han de fer front en solitari a aquestes situacions, sense tenir ni les competències ni els recursos necessaris per donar una sortida d'habitatge digne a aquestes persones.

Des de Catalunya en Comú volem expressar el nostre més sentit condol a la família i amics de les persones mortes, així com la nostra solidaritat amb totes les persones ferides, i instem a totes les administracions a dur a terme les reformes necessàries per a eliminar els obstacles que impedeixen que aquestes persones puguin obtenir tant un permís de treball i residència, com un habitatge digne que els permeti sortir d'aquesta situació d'extrema pobresa. Per aquest motiu, és necessari que el Govern de l'Estat actuï amb celeritat per reformar la llei d'estrangeria, per tal que sigui possible la regularització de les persones sense papers, i també que el Govern de la Generalitat compleixi amb la seva obligació de construir habitatge públic per fer els preus més assequibles.