Catalunya en Comú inicia el procés de primàries per a la composició de les llistes a les quatre circumscripcions per a les eleccions catalanes

Catalunya en Comú inicia el procés de primàries per a la composició de les llistes a les quatre circumscripcions per a les eleccions catalanes

13-11-2020

El 12 de desembre es coneixeran els candidats que acompanyaran a la cap de llista, Jéssica Albiach

El Consell Nacional de Catalunya en Comú ha aprovat aquest matí el calendari de primàries per escollir les llistes a les eleccions catalanes previstes pel 14 de febrer. La convocatòria engega el proper dilluns, 16 de novembre, amb l’inici de la inscripció dels representants a les llistes, que es podrà fer fins al 20 de novembre. La inscripció de les llistes es farà entre 23 i el 26 de novembre. El dia 5 de desembre es publicaran, de forma provisional, les candidatures que s'hagin presentat a aquest procés, i les votacions en línia es realitzaran del 7 al 10 de desembre. La proclamació dels resultats serà el dia 12.

En aquest procés de primàries s'escolliran 42 candidats per Barcelona, 9 per Girona, 8 per Lleida i 9 per Tarragona. En el cas que en alguna circumscripció o en el conjunt de les circumscripcions només hi hagi una candidatura, aquesta es proclamarà automàticament com a guanyadora i no se celebraran les votacions. En aquest cas, la proclamació es faria el 6 de desembre.

El procés de confecció de la llista es va iniciar al Consell Nacional del passat 8 de febrer. La primera etapa va culminar el 26 de febrer amb la proclamació definitiva de Jéssica Albiach com a candidata a la Presidència de la Generalitat per Catalunya en Comú. La segona, la de la resta de la llista, va quedar interrompuda per la pandèmia, i es reprèn avui amb l’aprovació del calendari.