Ada Colau, Jéssica Albiach i Candela López lideraran la nova etapa de l’espai dels i les Comuns

20-11-2019

L’alcaldessa de Barcelona, la presidenta del Grup Parlamentari i la primera tinenta d’alcaldia de Castelldefels seran les tres coordinadores nacionals de l’espai 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la presidenta del Grup Parlamentari, Jéssica Albiach, i la primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Castelldefels, Candela López, encapçalen l’única candidatura presentada en el procés intern de l’espai dels i les comuns de renovació dels òrgans de direcció. Tal i com s'havia plantejat desenvolupar, en acabar el passat cicle electoral, s’ha obert un procés de renovació dels òrgans de direcció, l’Executiva Nacional i el Consell Nacional. Finalitzat el termini per a presentar candidatures, s’ha registrat una única llista liderada per Ada Colau, Jéssica Albiach i Candela López. Fet que mostra una cohesió i unitat d'acció política que són indicadors de la solidesa i projecció de la formació.

La proposta de coordinació de l’espai situa tres dones que tenen com a objectiu emprendre els nous reptes de l’organització: liderar una nova etapa política de consolidació de l'espai davant el nou escenari que s'obre i definint el caràcter d'una direcció forta amb tres dones al capdavant, fet que apuntala el caràcter feminista de la formació. Així mateix, la proposta de Coordinació Nacional i lideratge beu també de l’arrel i rebla l'aposta municipalista de Catalunya en Comú. Ara, s’obre una nova etapa orgànica després de la fase de desplegament territorial de l’espai dels i les comuns que ha consolidat la formació com a peça fonamental a la política catalana. Amb l’alcaldia de ciutats importants del país, una extensió territorial més enllà de la regió metropolitana i la incidència determinant al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats, Catalunya en Comú aposta decididament per desbloquejar la situació política i per a recuperar les institucions i posar-les al servei del bé comú.  

En no haver-se inscrit cap altra llista, i tal i com preveu el reglament, la candidatura serà proclamada guanyadora el proper 2 de desembre després d’haver passat per un procés de ratificació. Ada Colau, Jéssica Albiach i Candela López, doncs, seran nomenades Coordinadores Nacionals de Catalunya en Comú, i lideraran una Executiva Nacional conformada per 30 membres, a les que s’afegiran un representant de l’espai a l’Ajuntament de Barcelona, el Parlament de Catalunya, el Congrés i el Parlament Europeu. El Consell Nacional estarà format per un total de 190 membres, 116 dels quals seran escollits per circumscripció única i els altres 74, a través de 12 circumscripcions territorials. Amb les executives territorials ja escollides i constituïdes, els inscrits i les inscrites poden participar a l’espai des del seu territori i treballar i proposar, enfortint els espais de l’organització, tal com estava previst des de la constitució de la formació.