1 de maig: Construïm un país en comú per a la gent treballadora
Celebrem un nou Primer de maig en plena etapa de “creixement i recuperació econòmica”, però anys després de l’inici del cicle de crisi on la precarietat ha saltat de l’esfera laboral per a passar a definir les diverses facetes de les nostres vides, en una escalada neoliberal que ha fet de totes i cadascuna d’elles, una oportunitat de negoci.
La setmana passada han tingut lloc unes eleccions generals marcades per l’amenaça d’una extrema dreta necessària per a l’eliminació dels drets dels treballadors i treballadores. Només la seva mobilització massiva ha permès una suma de les esquerres, garantia d’un govern orientat a polítiques socials i de progrés front a la regressió democràtica del trifachito.
A Catalunya en Comú creiem imprescindible sumar i confluir per a una societat amb més justícia social, laboral i de gènere, això és el que necessita la classe treballadora, la gent que lluita en comú per tenir treball de qualitat, habitatge assequible i una vida digna.
Front a la desregulació de les condicions de treball, a Catalunya en Comú proposem un model alternatiu de relacions laborals que superi el resultat d’unes reformes laborals causants de l’atur i la precarietat vital que pateixen al nostre país milions de persones. Hem de lluitar per la creació d’ocupació de qualitat, digna i amb drets, repartint el treball.
Reclamem el blindatge d’un sistema públic de pensions dignes, periòdicament actualitzades en base a l’IPC, que faci possible una vellesa digna i activa, prioritzant el benestar de la població front als interessos dels grans grups econòmics que gestionen els sistemes privats de pensions.
Per a avançar en justícia social cal recuperar poder adquisitiu, per aquest motiu reivindiquem dignificar els salaris pujant l’SMI i la pensió mínima, lluitar contra les desigualtats, així com potenciar i defensar uns serveis públics universals i de qualitat; així com la introducció de la justícia de gènere a l’àmbit laboral com a resposta a la violència social i econòmica a que el sistema heteropatriarcal sotmet a les dones, posant fi a una bretxa salarial de gènere tan injusta com insostenible.
A Catalunya en Comú rebutgem la persecució que pateixen treballadors/es i sindicalistes per exercir els seus drets i llibertats; no podem oblidar que centenars d’ells estan sota processos penals i administratius pel legítim exercici del dret de vaga, com a exemple d’un sistema que ha optat per criminalitzar la resposta social.
Estimem com a imprescindible l’adopció de les mesures necessàries per culminar el procés d’implementació de la Renda Garantida de Ciutadania i rebutgem la privatització de la seva gestió, amb la recent adjudicació de la seva gestió a la multinacional De Loitte, en una nova demostració del caràcter neoliberal de la gestió de les prestacions socials a càrrec del Govern de JXCat i ERC.
Així mateix, a poc menys d’un mes per a les eleccions al Parlament europeu, cridem a continuar la mobilització contra els tractats de lliure comerç i la reactivació de la Directiva Bolkestein i rebutgem les actuacions de la UE al marge de la voluntat de la ciutadania. Cal un canvi que posi fi a l’austericidi representat per l’art.135 CE i unes polítiques neoliberals que només beneficien als poderosos en nom d’una Europa unida.
Cridem a participar a les diferents mobilitzacions que es faran arreu de Catalunya aquest Primer de Maig, en reivindicació i solidaritat amb els drets de la classe treballadora, però també per la justícia, la igualtat i els drets humans. Visca el Primer de Maig!
Barcelona
? 11:30 h
? Ronda Sant Pere amb Passeig de Gràcia
? 17:30h
?Parc de Les Tres Xemeneies amb Passatge de La Canadenca
Tarragona
? 12:00 h
? Plaça Imperial Tarraco
Lleida
? 12:00 h
? Plaça del Treball
Girona
? 12:00 h
? Plaça de la Independència
Terrassa
? 11:00 h
? Plaça de Lluís Companys
Tortosa
? 12:00 h
? Plaça del Carrilet
Igualada
? 12:00 h
? Passeig Verdaguer amb carrer de Sant Magí