Suport i la solidaritat amb les treballadores i treballadors de Nissan

20-05-2020

La Comissió Executiva Nacional de Catalunya en Comú volem expressar el suport i la solidaritat de la nostra organització a les treballadores i treballadors de Nissan en vaga enmig de la pandèmia en defensa dels seus llocs de treball i per exigir un projecte industrial i de futur viable per a totes elles 

Catalunya en Comú emplacem a l’empresa a reprendre la negociació. Demanda que ens traslladaven divendres les treballadores i treballadors.

Catalunya és un dels principals fabricants d’automòbils, un sector dinàmic que actua com a autèntic motor de la nostra economia, així com un factor de cohesió social i riquesa que contribueix a la creació de llocs de treball dignes, de qualitat i amb drets; tant de forma directa com indirectament al sector de components d’automoció.

La continuïtat del projecte industrial a Nissan no està al marge de l’existència d’un teixit industrial com a país, perquè sense indústria no hi ha futur.

Nissan té l’enorme avantatge  de poder aprofitar el fet d’estar en una gran metròpoli referent mundial del negoci i hub tecnològic del sud d'Europa com Barcelona, per ser el centre de la transformació de l'Aliança Nissan-Renault-Mitsubishi al nostre continent.

Nissan està en una àrea metropolitana i una ciutat, compromeses ambdues, amb un canvi de model de mobilitat: un ecosistema tecnològic que pot sustentar la investigació i la innovació; equips humans amb una experiència de més de 50 anys i un sector de components capaç de respondre als canvis que exigeixi el futur, enmig d’una localització immillorable per a la logística global: el port de Barcelona,  Montcada i Reixac, El Prat de Llobregat i Sant Andreu de la Barca

Els Ajuntaments de les ciutats afectades estan disposats a treballar en polítiques de mobilitat, d'electrificació de les infraestructures de recàrrega, de reforç de les energies renovables i de les polítiques d’R+D+I. Però és imprescindible la implicació de la Generalitat de Catalunya i de l’Estat per garantir la continuïtat de l’empresa amb un pla de viabilitat i futur per mantenir els 3.000 llocs de treball directes i els 25.000 indirectes.

Per això, des de Catalunya en Comú donem suport a la següent proposta: que Nissan prengui la decisió d'assignar a la factoria la producció del vehicle elèctric que substitueixi el Nissan Leaf, per mantenir l'ocupació i garantir una transició justa. Una decisió que entraria dins del New Green Deal acordat per la UE amb una dotació de 100.000 milions d'euros entre el 2021 i el 2027.

Barcelona, 18 de maig de 2020