Comissió Executiva

Ramon Arnabat Mata

Historiador, penedesenc i activista social i cultural. "Amb el pessimisme de la raó i l`optimisme de la voluntat ho farem possible."

Ada Colau Ballano

Alcaldessa de Barcelona

Candela López Tagliafico

"Construir "Catalunya en Comú", que configuri una veritable alternativa, per la transformació cap a una societat més oberta, inclusiva, cohesionada i socialment justa."

Concepción Abellan Carretero

Madre de dos hijos, trabajadora y activista en defensa del acceso a la vivienda y las luchas laborales.

Quiero participar en la construcción de un espacio aglutinador donde se ponga en el centro lo prioritario, defender la dignidad y los derechos de las clases trabajadoras.Un espacio que vaya más allá de lo interno y que se dedique a hacer política, desde las instituciones, pero también desde cada barrio y cada pueblo de Catalunya.

Las que hemos vivido los efectos de las políticas antisociales, sabemos lo que es pertenecer a la Catalunya desahuciada y por eso, estoy aquí, para aportar y poner de todo mi esfuerzo para cambiar esta situación. Sí se puede

Sergi Amat Giró

Tinc 37 anys, sóc veí del Masnou i treballo com a educador social al sistema de protecció a la infància i l’adolescència. Vaig passar de l’activisme cultural i polític a la indignació per després treballar activament per la confluència dels espais transformadors del país. Participo a Catalunya en Comú per defensar els drets socials i per lluitar per més i millor democràcia, també interna.

Jose Luis Atienza
José Luís Atienza Ferrero

Vaig estudiar periodisme a l'Escola de Periodisme de l'Arquebisbat de Barcelona on vaig tenir la sort de tenir de professor al 'Manolo Vázquez Montalbán. He estat regidor de Viladecans en dues etapes. l'última va ser la millor, vaig portar Medi Ambient i Cultura, dues de les meves passions. Vaig ser finalista del Premi Tusquets de Nous Narradors, vaig escriure durant tres estius una secció del diari Avui sobre gastronomia, moda, disseny i antres de perdició de Barcelona- Vaig ser vicepresident del Centre d'Estudis del Baix Llobregat.

Estic el primero de la fila per demostrar que la diversitat se demuestra andando. La nostra candidatura té una rara virtut: haver teixit un espai on conviuen, com una sola, totes les sensibilitats polítiques de la confluència. Som Comuns i Som Federalistes. Som aquí perquè s'escolti una veu col·lectiva forta i clara, la dels Comuns, que proposi un acord de país i d'Estat que tregui a Catalunya de la paràlisi entre el tot i el no-res.

Una veu, la dels Comuns, que amb valentia i realisme ajudi a ocupar l'espai polític que vam obrir en les dues eleccions generals. Una veu, la dels Comuns, que digui allò que és evident, que descartada la drecera unilateral el camí ha de ser federal.

Creiem que s'ha de governar la confluència des de la confiança en els territoris, confiança en la gent que tracta els problemes a peu de carrer, perquè és des d'aquí on es fa una confluència guanyadora, un Xavi guanyador i una Ada guanyadora, o viceversa, un Ada guanyadora i un Xavi guanyador, en qualsevol cas, una confluència guanyadora.

Per aconseguir-ho hem de canviar coses, Comuns federalistes som i representem una part d'aquest canvi.

 

Ximo Balaguer Nicolau

Economista de formació. Municipalista per convicció. Però per damunt de tot, pare.

Laura Bergés Saura

"M'il·lusiona el projecte de Catalunya en Comú: persones apostant per persones, la unió gent desconeguda i diversa, per fer front a un sistema agressivament injust."

Núria Buenaventura Puig

Mestra, amb el convenciment de que juntes i junts ho podem canviar tot, em presento per ajudar a construir aquest nou espai ple d’esperança d’un futur just.

Roman
Roman Ceano-Vivas Tremosa

Vaig estudiar Economia però m’he dedicat professionalment a la informàtica. Dirigeixo una petita empresa que ven software per estacions de televisió de tot el món.  En política vaig entrar al PSUC al gener del 1976 i he seguit militant a les seves successives evolucions. Actualment soc coordinador de l’àmbit d’Economia d’ICV, membre de l’assemblea de Dreta Eixample de Barcelona en Comú i membre de la sectorial d’Economia de CatComú.

Vull defensar una Catalunya unida en el seu desig d’autogovern que superi la distopia creada pel independentisme.

Mercè Claramunt Bielsa

Advocada i mediadora, especialitzada en dret de familia i violència masclista, coautora de les bases de la Llei dels Drets de les Dones a Erradicar la Violencia Masclista, ha estat diputada de la Junta del Iltre. Col.legi de l’Advocacia de Barcelona , ha estat presidenta de l’Associació Dones Juristes, membre de la junta de l’Associació Catalana de Juristes Democrates, membre de la Societat Catalana d’Advocats de Familia, professora en la diplomatura de postgrau de violències masclistes de la UAB. Col.labora en mitjans de comunicació com experta en violències masclistes.

Militant del PSUC i d’ICV i de Dones amb Iniciativa.

Referent de Feminismes de la Candidatura Comuns Federalistes a la Comissió Executiva de CatComú

La meva motivació per presentar-me en la candidatura de Comuns Federalistes es que Catalunya en Comú es proclami del federalisme perque crec que es el millor model d’organitza

Inés De Gispert Pastor

Soy Licenciada en Filosofía y Letras He sido profesora de la UB, realizando tareas docentes, de investigación  y de gestión académica hasta mi jubilación. Participé durante la transición en el claustro constiyente para la democratización de la UB, . representante del profesorado en Claustros y Juntas de Facultad, representante sindical  por CCOO en la Junta de Personal Docente de la UB. Milité en el PSUC hasta su disolución.

Mi trabajo  docente y de investigación, se ha dirigido a la Formación del Profesorado en Psicología de la Educación y participando en tareas de renovación e innovación educativa. Estuve cooperando como formadora de profesores  en  Nicaragua,  el Salvador y Bolivia. 

En la actualidad estoy en Podemos .en el círculo Les Corts (Barcelona). Apoyé la  candidatura  municipalista  y formo parte de la asamblea de Barcelona en Comú de  Les Corts a la que represento en la Coordinadora. Me he incorporado a Catalunya en Comú desde su fundación.

En los años previos a la crisis me iba dando cuenta de que aumentaba  el deterioro de las instituciones  democráticas por las que tanto había luchado y me convertí en una indignada. Se había dejado sin voz y sin derechos  a la gente que más lo necesitaba. Por este motivo me apunte en Podemos  para contribuir a crear una herramienta que nos permitiera  devolver la voz  en  las instituciones y los derechos  a la gente.  Consciente de que las transformaciones sociales  deben realizarse en diferentes niveles, empecé a participar  en la confluencia  con otras para  el cambio más próximo, más cercano,  el municipal. Y, cuando se fundó  Catalunya en Comú, me incorpore desde el principio.

Lo que me mueve a incorporarme a esta candidatura es contribuir a la  construcción de un espacio político de izquierdas  no independentista que promueva un Estado federal  y Plurinacional

Sandra Ezquerra Samper

Sóc professora a la Universitat de Vic i Directora allà de la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures. Tinc la gran sort de treballar contribuint a que la gent jove desenvolupi una mirada al món que sigui crítica i també fer recerca que tingui un impacte en la societat. L’acadèmia al servei de la transformació social.  La meva trajectòria professional ha anat de la mà de la meva participació en nombrosos moviments socials i polítics. Vaig viure i gaudir el Moviment 15M a Barcelona i també la construcció del Procés Constituent, ambdós espais- laboratori d’una altra manera de concebre la política i exercir-la. També porto molts anys participant al Moviment Feminista i sóc membre de l’Eix de Feminismes i LGTBI de Barcelona en Comú. Sense feminisme no hi ha vida ni hi ha futur.

Em crec la confluència de les esquerres catalanes no només per inventar noves maneres de fer política sinó també per eixamplar els horitzons del possible. Per una Espanya plural i fraterna, amb Catalunya fora o dintre, depenent del que decidim les catalanes i els catalans. Per una Catalunya mestissa, irreverent i, alhora, amable i solidària. Per una Catalunya en Comú  que reflecteixi tota aquesta pluralitat com a font de riquesa. Per una confluència on capiguem totes i tots i on s’escoltin totes les veus.

Sonia Farre i Fidalgo

Tot i que ara faig de diputada d'En Comú Podem, sóc professora de secundària, he fet de monitora de lleure molts anys i em vaig incorporar a l'activisme, com tantes de nosaltres, arrel del #15M de Sant Joan Despí. Sobretot em vaig implicar en la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute i els Observatoris Ciutadans Municipals per desmuntar el discurs de les retallades, depurar responsabilitats, treballar per la transparència i l'empoderament ciutadà. Un altre espai clau per a mi, va ser el Procés Constituent perquè apostava per defensar que els drets socials i nacionals han d'anar de la mà.

Des del congrés intentem consolidar noves eines i noves formes de fer política per seguir transformant el món. Però la clau per al canvi és l’autorganització popular, perquè les institucions estan pensades per perpetuar els models econòmics i polítics, necessitem canviar-les però això no es pot fer només des de dins.

A Catalunya en Comú ha arribat l’hora de donar un nou impuls al projecte; i això només és possible des de baix i amb ganes de canviar les coses.

Maribel
Maribel Ibáñez Villuendas

Periodista. Sindicalista al llarg 10 anys. Actualment treballant en matèries d’ocupació i acció social al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Formació: Llicenciada en CC de la Informació, Postgrau en Comunicació política i electoral, Postgrau en Periodisme Socio-Laboral i Postgrau en Desenvolupament Econòmic i Social, tots tres per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Formació estratègica sobre relacions laborals i ocupació

Inscrita a Barcelona en Comú i Catalunya en Comú. Coordino l’Assemblea del barri de Les Corts en Comú i la representant de Les Corts a la Territorial de Barcelona en Comú

Volem contribuir en la construcció de polítiques que incideixin en una transformació real de les bases econòmiques i socials de la nostra societat. També col·laborar en el doble repte de conformar l’organització, donar suport a les nostres representants institucionals i treballar per fer d'aquesta organització una força hegemònica de l’esquerra a casa nostra que treballi per una Espanya federal  i plurinacional i fraterna  amb la resta pobles de l’Estat.

La nostra candidatura té una rara virtut: haver teixit un espai on conviuen, com una sola, totes les sensibilitats polítiques de la confluència. Som Comuns i Som Federalistes. Som aquí perquè s'escolti una veu col·lectiva forta i clara, la dels Comuns, que proposi un acord de país i d'Estat que tregui a Catalunya de la paràlisi entre el tot i el no-res.

Creiem que s'ha de governar la confluència des de la confiança en els territoris, confiança en la gent viu i intenta resoldre els problemes a peu de carrer, perquè és des d'aquí on es fa una confluència guanyadora.

 

Núria Lozano Montoya

Obrera del Metall, advocadessa i tècnica en PRL.Activista sindical i política per convicció. Hem de pensar en col·lectiu, compartir els problemes, decidir solucions i construir en comú un país pel 99%.

Pere Mariné Jové
Pere Mariné Jové

Segueixo ...enormement il·lusionat en poder contribuir a la construcció d’aquesta oportunitat única per les classes populars de Catalunya. Aportant en les mateixes proporcions experiència, coratge i entusiasme per fer-ho una realitat palpable.

Algunes dades del meu perfil :

- Activista social al Poblenou, AAVV P9, Plataforma Fem Rambla, Plataforma Ens Plantem P9. Barcelona en Comú, membre de l’Assemblea del Poblenou i St. Marti. Co-coordinador de l’Eix de Govern Local, Participació i Transparència. Membre de l'actual coordinadora general, i de la sectorial de Democràcia.

- Activista o col·laborador en associacions com Amics de la Gent Gran, Metges del Mon, Amnistia Internacional, Greenpace, Pallasos sense fronteres i d’altres.Militant d’ EUiA, membre de la Comissió Local de Barcelona d’EUiA i Conseller Nacional.

- Enginyer Superior en Informàtica per la UPC, Màster en Gestió Pública per la UAB. Màster en Societat del Coneixement i de la Informació per la UOC, i Diplomat d’Estudis Avançats UOC.Certificacions i acreditacions professionals de caràcter internacional com PMP, ITIL entre d’altres. Professional en el sector TIC, dels quals 15 anys com a directiu en diferents organitzacions. Professor col·laborador al Grau de Informàtica i Multimèdia a la UOC, Tutor dels Màster TIC i autor dels material de la assignatura Gestió del projectes TIC.

Xavier Matilla Ayala

Arquitecte-urbanista, activitat professional en l’àmbit de la planificació i l’ordenació urbana i territorial. Actualment portaveu de TeC i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Terrassa.

Joan Miquel Mena Arca

Sabadell. Professor interí a Secundària. Formo part de Catalunya En Comú perquè vull construir una Catalunya més justa, més neta i més lliure des de la unitat d'acció de les classes populars.

Alvaro Muñoz García

" Mejorar las condiciones de vida de la gente con derechos sociales y laborales, construir la alternativa de izquierdas progresista que lo consiga" 

 

Vicenç Navarro López

No pot ser que Catalunya continuï a la cua de l'Europa social. El govern de Catalunya ha de canviar, per això dono suport a aquest nou espai polític.

Marc Parés Franzi

Sóc professor del Departament de Geografia de la UAB i investigador de l'IGOP. Com a independent espero poder contribuir a fer aquest espai polític més ampli i plural.

Agnès Petit Estrenjer

Terrassa, Educadora Social. Ha desenvolupat la seva tasca professional en els àmbits de joventut, lleure educatiu, plans de barris i participació ciutadana a l’Ajuntament de Terrassa.

Llorenç Planagumà Guàrdia

"Per la igualtat,... en definitiva una lluita pels bens comuns. Per això cal establir aliances entre totes les lluites."

Marta Ribas Frías

Aportar l’experiència acumulada per a construir un espai il·lusionador, amable, feminista i, sobretot, útil per a millorar les condicions de vida de la gent.

Héctor Sánchez Mira

Cardedeu. Biòleg. Pare d'un nen i una nena. Les idees no viuen sense organització.

 

Susanna Segovia Sánchez

“Per una Catalunya En Comú més municipalista, més engrescadora, més feminista. Per imaginar i creure que una altra Catalunya és possible, començant per la nostra pròpia organització.”

Sergi Talamonte

Fa molts anys que participo en la lluita al carrer, el moviment 0’7, la Xarxa per l'abolició del deute extern, les protestes ciutadanes contra la globalització, amb entitats d’inclusió social, en les protestes i entitats que evidencien com els polítics han donat l’esquena a la ciutadania. És necessari fer fora als que han convertit la política en un cau d’aprofitats.

El 15m va ser un nou impuls i un canvi de rumb. La gent de a peu hem de tenir la capacitat de decidir sense intermediaris, sense representants. Vull deixar de queixar-me i contribuir a l’empoderament de la ciutadania.
Penso que els veïns i veïnes de les nostres ciutats hem de poder decidir en què ens gastem el nostres impostos, hem de tenir tota la informació, i saber què es fa, fins a l’últim euro. El municipalisme és sens dubte la millor eina per aconseguir-ho, on la institució és més propera i des de on podem incidir amb més força.

Crec que l’acció política no pot ser un engany, ha d’estar al servei de la ciutadania, dels qui pateixen i paguen l’estafa econòmica que anomenen crisis, de qui cada dia treballa dur per tirar endavant, i de qui se la juga apostant per un futur millor.

Puc oferir el meu esforç, convicció i ganes. Em vull posar al servei, proposant solucions, però sobretot obeint als meus veïns, als meus companys. Apostant per una organització on la base tingui veu i on es superin les sigles per treballar colze a colze amb esperit de consens, ciutadanista, horitzontal i amb transparència.  Per això em presento a les primàries de Catalunya en Comú.
 

Nati Veraguas Aguilera

D'Igualada, 46 anys. Jurista i activista feminista. Em presento com a responsable de feminismes i LGTBI. Crec que CatComú ha de ser feminista, en el discurs però sobretot en les seves pràctiques. Treballaré perquè l'horitzontalitat, les cures, el respecte i el treball cooperatiu formin part de la cultura de l'organització, i perquè el feminisme i la diversitat siguin considerats un bé comú a defensar.