Mena: “Que ningú compti amb En Comú Podem per incomplir l’acord del Govern de Coalició”

29-06-2020

El portaveu de la formació ha destacat que “l’amor a Catalunya caldrà demostrar-lo en el pols per uns pressupostos generals que no deixin ningú enrere”

El portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, ha assenyalat de forma contundent “que ningú compti amb En Comú Podem per incomplir l’acord del Govern de Coalició. I això vol dir blindar la sanitat pública amb més descentralització a Comunitats Autònomes i ajuntaments;  un Pacte Estatal pel dret a l’habitatge i una fiscalitat solidària. Aquesta crisi l’ha de pagar qui més té, així de senzill”. “Sabem que sense nosaltres al Govern seria impossible, però també és veritat que nosaltres sols difícilment podrem arribar tan lluny com el moment històric demana”.  Catalunya és ja una de les comunitats més afectades per l’augment de la pobresa, i per això “cal que tots els partits catalans anem a una fem valdre el nostre pes al Congrés per aconseguir una sortida de la crisi contrària a 2008. L’amor a Catalunya caldrà demostrar-lo en el pols per uns pressupostos generals que no deixin ningú enrere”. 

El també diputat al Congrés ha recordat la importància d’aquesta setmana en la qual es debaten i s’aproven les conclusions de la Comissió de Reconstrucció del Congrés dels Diputats. “L’Escut Social ha aconseguit esmorteir el primer impacte del Coronavirus contra la societat catalana i espanyola, però el xoc que hem patit ha fet trontollar les bases d’un país que estava assentat sobre deu anys de retallades i dependència econòmica”. “Les retallades d’ahir són el rostre dels perdedors de la COVID d’avui. La generació més afectada és la mateixa que també va patir amb més intensitat la crisi anterior. Una generació, dues crisis. L’any 2008 se’ls van tancar les oportunitats laborals, avui les de formar una família” ha emfasitzat Mena.

Finalment, ha remarcat que “els barris més afectats són els nostres barris, els de les famílies humils que estan portant la solidaritat dels balcons a les organitzacions d’ajuda mútua.  Els treballadors més afectats són també els més precaris: migració, dones, hostaleria”. Mena ha explicat que “si per alguna cosa serveixen les institucions i la política és per equilibrar la balança quan tots els mals cauen sempre del mateix costat, i aquest és el nostre compromís”.