Mena: “La mera existència de la reunió d’avui del Tribunal Constitucional és la demostració evident de que ha de ser renovat"

Mena: “La mera existència de la reunió d’avui del Tribunal Constitucional és la demostració evident de que ha de ser renovat"

19-12-2022

El portaveu de Catalunya en Comú ha recordat que l’acord de pressupostos no vol facilitar-li la vida al Govern, sinó per facilitar-li la vida a la gent.

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa  fent referència a la decisió del Tribunal Constitucional. “El que va passar dijous va ser la primera part d’un intent de perversió de la democràcia. Perquè aturar la reforma del Codi Penal obriria la porta a seguir pel mateix camí amb moltes lleis recorregudes al Constitucional per PP i Vox,” ha iniciat i ha afegit que és molt preocupant que el PP s’ha resignat a seguir perdent a les urnes i per això no actuen com a oposició democràtica, sinó com a oposició fora de la llei. En aquest sentit, Mena ha afirmat que no es permetrà aquesta moció de censura judicial que està intentant Feijóo i ha afegit que “si avui el TC demostra que només serveix per anar contra la democràcia, potser cal plantejar-se perquè cal mantenir-lo.”

D’altra banda, el portaveu també ha fet referència a l’altre tema rellevant de la setmana com són els pressupostos de Catalunya. “Amb l’acord que vam firmar el passat dimecres demostrem que complim amb la nostra paraula, que nosaltres no utilitzem els pressupostos com una arma electoral, per això estem satisfets d’haver aconseguit un acord que garanteix que els pressupostos de Catalunya pel 2023 siguin de progrés i no de retrocés,” ha esmentat. Amb aquest acord també  compleix amb l’objectiu principal que es va plantejar, és a dir, redistribuir els costos de la inflació que avui a Catalunya s’està menjant els salaris de la majoria treballadora d’aquest país, “no és un acord de pressupostos per facilitar-li la vida al Govern, sinó per facilitar-li la vida a la gent,” ha conclòs.