Mena: “Fer propostes com la d’ampliar l’aeroport amb una pista al mig del mar és la via més ràpida que té el Govern per acabar sent recordat com el Govern dels macroprojectes fracassats.”

Mena: “Fer propostes com la d’ampliar l’aeroport amb una pista al mig del mar és la via més ràpida que té el Govern per acabar sent recordat com el Govern dels macroprojectes fracassats.”

13-02-2023

El portaveu ha instat a escoltar a les més de 2.000 persones que es manifestaven ahir a l'Ebre i no a Foment.

Aquesta matí, el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa manifestant el seu suport a les 250.000 persones que ahir van sortir als carrers de Madrid per dir-li a Ayuso que la sanitat pública és un patrimoni de tots i totes i que no permetran que se’l carregui. “El que està passant a Madrid amb la sanitat pública és la demostració de com de depredador és el model Ayuso, i serveix per veure tot allò que no volem que passi amb la sanitat catalana,” ha apuntat i ha afegit que també és un avís pels que volen impulsar aquell model aquí Catalunya. 

En aquesta lògica, el portaveu ha destacat que des de l’espai, la sanitat va ser una de les necessitats principals a millorar en la negociació dels pressupostos. “Perquè si no es vol que la sanitat catalana acabi com la madrilenya, el que s’ha de fer no és presentar esmenes a la totalitat sinó negociar per garantir que aquest any Catalunya es converteix en la comunitat que més recursos destina a l’atenció primària, com hem fet des d’En Comú Podem,” ha assenyalat. 

D’altra banda, Mena també ha volgut fer una valoració sobre l’última proposta d’ampliació de l’aeroport fent una pista al mar. “Sembla una broma que hàgim de valorar això, però sembla que els ampliacionistes tenen poc sentit del ridícul. Perquè no estem parlant només d’una proposta faraònica i sense sentit, sinó que no compleix amb els requisits econòmics i mediambientals,” ha assenyalat i ha afegit que els esculls dels comuns no només es limiten a les preocupacions mediambientals sinó que també és un rebuig al model turístic. “Si pogués ampliar-se l'aeroport sense tocar un bri de naturalesa tampoc el voldríem. Perquè ampliar l’aeroport és autocondemnar-nos a seguir sent extremadament depenent del turisme,” ha apuntat.

El portaveu ha qüestionat que es facin aquest tipus de propostes on es vulguin destinar 2.000 milions a fer una pista d’aterratge sobre el mar i, en canvi, tinguem un sistema ferroviari deficient. “Cal que el Govern deixi de perdre el temps i mirar cap a projectes de passat i es posi a dedicar temps, esforços i recursos a millorar i fer la Catalunya dels trens que demanem. Fer propostes com la d’ampliar l’aeroport amb una pista al mig del mar és la via més ràpida que té el Govern per acabar sent recordat com el Govern dels macroprojectes fracassats,”i ha instat a escoltar més a les més de 2000 persones que es manifestaven ahir per defensar l’Ebre i no a Foment.