Mena: “Felip VI ha de sortir de l’amagatall i donar explicacions”

Mena: “Felip VI ha de sortir de l’amagatall i donar explicacions”

28-09-2020

El portaveu de Catalunya en Comú ha recordat que en democràcia el rei té el deure d’explicar què ha passat amb la corrupció del seu pare, què ha passat amb la seva fugida i si està maniobrant o no contra el Govern de coalició 

El portaveu de Catalunya en Comú ha començat la roda de premsa recordant els fets d’aquest cap de setmana quan el President caducat del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, va implicar a Felip VI en una maniobra contra el Govern de coalició. “No és la primera vegada que un rei al qual no ha votat ningú se salta la neutralitat per actuar contra un Govern sortit de les urnes. Ho va fer el 3 d’octubre de 2017 per donar suport a les tesis de VOX posant-se a la dreta del Govern del Partit Popular d’aquell moment” ha explicat. “El silenci que Felipe de Borbó ha mantingut durant tots aquests mesos és insostenible. No vivim en una monarquia absoluta, estem en una democràcia i el rei té el deure d’explicar què ha passat amb la corrupció del seu pare, què ha passat amb la seva fugida i si està maniobrant o no contra el Govern de coalició de la mà d’una minoria radical atrinxerada al Poder Judicial. Felipe VI ha de sortir del seu amagatall i donar explicacions sobre el que va passar aquest cap de setmana”. Mena ha explicat que “només hi ha dues opcions: o es desvincula de Carlos Lesmes o està implicat en les maniobres que el Poder Judicial està fent contra el Govern de coalició”.

El també diputat al Congrés, en relació amb el Partit Popular, ha posat de manifest que “la preocupació del PP, en plena crisi econòmica, en ple rebrot de la pandèmia, no és la crisi sanitària a Madrid, sinó el nou segrest de la justícia per tapar l’últim escàndol de corrupció”. Aquesta mateixa setmana “es preveu que el PP culmini el seu segrest al Poder Judicial per evitar que s’investigui el Cas Kitchen afegint nous magistrats conservadors a la Sala Penal del Suprem que és la que investiga la corrupció” ha recordat Mena. Un nou segrest de la justícia que “s’ha d’evitar a tota costa. No ho diem només nosaltres, ho diu la majoria plurinacional sortida de les urnes les passades eleccions generals que ahir demostrava la seva unitat amb un comunicat conjunt reclamant la renovació dels principals òrgans de l'Estat”. “Una majoria que la dreta ha de respectar i que nosaltres treballarem perquè sigui la base d’estabilitat per aprovar els pressupostos i enfortir el rumb progressista i plurinacional de l’Estat” ha etzibat Mena. 

Finalment, davant la possible sentència d’inhabilitació del President Torra, el portaveu de CatComú ha recordat que “el segrest de la justícia per part de la dreta i la inhabilitació de Torra són dues cares de la mateixa moneda. Ningú dubta que Torra serà inhabilitat perquè ningú confia en una justícia segrestada per la dreta que l’únic que té per oferir a Catalunya és presó i judicialització”. Mena ha explicat que des dels comuns “fa molt temps que defensem que s’ha de tornar el conflicte a la política i per això estem treballant en la reforma del delicte de sedició i rebel·lió i la via de l’indult que pugui assegurar la llibertat dels presos i les preses polítiques”. “La judicialització ja ha provocat suficient dolor i suficients danys a Catalunya com per ara veure’ns abocats a estar sense Govern durant quatre mesos en plena pandèmia i en plena crisis econòmica”. Per aquest motiu, Mena ha demanat al President Torra que “que faci de President de la Generalitat i no només d’emissari de Puigdemont i que pel bé de la institució i pel bé dels catalans i les catalanes convoqui eleccions”.