Mena: “És l’hora que el Govern posi en marxa totes les transformacions que l’emergència de la Covid ha bloquejat”

Mena: “És l’hora que el Govern posi en marxa totes les transformacions que l’emergència de la Covid ha bloquejat”

12-07-2021

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha reclamat a Argimon més recursos a l’atenció primària i que s’investigui el lucre de les clíniques privades amb les PCR.

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha valorat els nous nomenaments del consell de ministres per part de Pedro Sánchez: “Tots aquests canvis ens han de permetre entomar millor aquesta segona part de la legislatura i per demostrar que el Govern segueix compromès als compromisos firmats en l’acord de coalició del 2019” ha volgut començar Mena.

A continuació, el portaveu ha volgut posar el focus en la celeritat perquè el govern posi en marxa totes les transformacions que  l’emergència de la Covid ha bloquejat, així ho ha deixat palès quan ha afirmat “l’objectiu del Govern és complir tots els compromisos als que ens vam comprometre amb la ciutadania. Per això ara el Govern ha de ser més ambiciós que mai per encarar la recuperació i garantir millores socials i econòmiques per a la gent. I  la nostra presència n'és la garantia”. En aquest mateix sentit, Mena ha volgut recordar que la mateixa valentia emprada pels indults s’ha de traslladar a les agendes social, econòmica i mediambiental. Però també ha volgut deixar clar que les noves incorporacions no impliquen cap canvi en l’agenda de diàleg, “seguim treballant per arribar a les solucions com hem fet sempre amb  la confiança de què la nostra veu serà a la Taula de Diàleg amb la presència dels ministres d’UP encapçalada per Yolanda Díaz. Independentment de quins siguin els interlocutors de la part socialista”, ha afirmat Mena.

En segon lloc, el portaveu de Catalunya en Comú també ha volgut fer referència, amb preocupació, a la pujada de tots els indicadors de la Covid. “No entenem que el conseller Argimon no hagi volgut comparèixer al Parlament a voluntat pròpia” ha començat Mena, i ha afegit que per aquest mateix motiu, va portar a demanar la seva compareixença, per part del grup parlamentari per esclarir quines mesures està prenent el departament davant l’augment de contagis. 

Així ha volgut fer dues demandes molt clares. En primer lloc, ha volgut reclamar més mans a l’atenció primària, seguint les peticions de tots els professionals. Així ho ha deixat clar quan ha assenyalat “els pocs professionals de l’atenció primària que tenim no poden estar vacunant i fent-se càrrec del repunt de la pandèmia alhora, és insostenible. Cal que es destini tots els recursos a reforçar l’atenció primària.”  En un segon lloc, ha volgut assenyalar la mercantilització que s’està fent de les PCRs  en moments de necessitat “ara mateix són un producte essencial, però l’atenció primària no dona per més i molta gent ha de buscar opcions privades per fer-se’n, i aquí és on les clíniques privades s’estan aprofitant d’una necessitat” i ha afegit “el preu d’una PCR oscil·la entre els 95 i els 135 euros, que és el doble que fa un mes. Això és un atac directe al dret de la ciutadania de tenir seguretat davant la pandèmia”. Així ha volgut reclamar a la Generalitat que investigui  la qüestió i activi el règim sancionador si cal per a totes aquelles clíniques que estan lucrant-se, aprofitant-se de la situació.