Mena: “Els socialistes de cor saben que Yolanda Diaz és la garantia per derogar la reforma laboral al complet"

Mena: “Els socialistes de cor saben que Yolanda Diaz és la garantia per derogar la reforma laboral al complet"

25-10-2021

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha anunciat la proposta de constitució d’una comissió de seguiment sobre l’execució pressupostària en el marc de la taula bilateral estat-generalitat


Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat volent revalidar el compromís de la vicepresidenta Díaz: “derogarem la reforma laboral, que ningú en tingui cap dubte”. El portaveu ha volgut reafirmar-se amb contundència, “ens hi vam comprometre amb la ciutadania en el pacte de Govern, i per molt que costi, ja hem demostrat que complim els compromisos. Que som els que fem que les coses passin”. 

Joan Mena ha volgut incidir en el tema “la reforma laboral de PP va empobrir als treballadors i ha tingut efectes corrosius sobre el nostre mercat laboral. Major precarietat, devaluació salarial i abaratiment de l'acomiadament” i ha afegit “la seva derogació és un deure moral i un imperatiu democràtic. Estic segur de què el PSOE s’unirà a aquest consens.” En aquest sentit, el portaveu ha recalcat que en aquesta legislatura, el Ministeri de Treball i els agents socials han rubricat un total de 12 acords, 10 d'ells amb la signatura de totes les parts, inclosa la de l'empresariat. “Crec que amb aquestes credencials ningú dubta que Yolanda Díaz és la més indicada per dirigir el diàleg social i derogar la reforma laboral. Tots els socialistes de cor saben que Yolanda Díaz és la garantia per derogar la reforma laboral”, ha conclòs el sabadellenc.

D’altra banda, el portaveu de Catalunya en Comú ha volgut fer una  valoració sobre una qüestió que ha estat d’actualitat recentment, com és l’execució dels pressupostos estatals. En aquest sentit, ha anunciat la proposta de l’espai de constituir una comissió de seguiment sobre l’execució pressupostària en el marc de la taula bilateral estat-generalitat. “Creiem que aquesta és la millor manera per garantir que hi ha un seguiment sostingut en el temps”, ha afirmat i ha recordat que factors com la duració dels projectes, siguin bianuals o trianuals, afecten en el mesurament de la seva execució, “per exemple, aquest pròxim 2022 l’execució de molts projectes bianuals dels pressupostos del 2021 en matèria d'infraestructures farà que hi hagi una execució rècord”, ha matisat. Així, ha conclòs amb satisfacció que hi hagi una exigència i un seguiment sobre l’execució pressupostària, ja que esdevé la garantia que es compleixi amb allò que es promet.