Mena: “El desbloqueig de la reforma de sedició i la nova reunió de la Mesa de Diàleg en l’horitzó ens diuen que avui estem més a prop que ahir d’una solució política per Catalunya”

Mena: “El desbloqueig de la reforma de sedició i la nova reunió de la Mesa de Diàleg en l’horitzó ens diuen que avui estem més a prop que ahir d’una solució política per Catalunya”

21-09-2020

El portaveu de Catalunya en Comú ha celebrat que el PSOE hagi renovat en públic el seu compromís en la reforma que va ser proposada per Jaume Asens

El també diputat al Congrés, Joan Mena, ha volgut recordar que aquesta setmana passada es va aprovar el suport del Parlament de Catalunya a la reforma del delicte de rebel·lió i sedició a instàncies de Catalunya en Comú Podem. “Celebrem que el PSOE hagi renovat en públic el seu compromís en aquesta reforma que, com sabeu, va ser proposada per Jaume Asens i en la que portem molt temps treballant-hi des del nostre espai. Per nosaltres aquesta és la solució més ràpida i efectiva perquè els presos i les preses puguin tornar a casa amb les seves famílies”. En aquest sentit, ara toquen unes setmanes de feina i discreció perquè la reforma arribi a bon port i ho faci en el menor temps possible per evitar que cap innocent passi ni un minut més a la presó”. Finalment ha volgut emfasitzar que “el desbloqueig de la reforma de sedició i la nova reunió de la Mesa de Diàleg en l’horitzó ens diuen que avui estem més a prop que ahir d’una solució política per Catalunya”.

El portaveu de Catalunya en Comú ha explicat, en referència a l’entrada en vigor a la Comunitat de Madrid de mesures de restricció de la mobilitat, “una de les mesures més lamentables, injustes i ineficaces que s’hagin vist des que va començar la crisi sanitària. Una mesura ineficaç perquè la mobilitat per motius laborals es manté i l’únic que genera és una doble i una triple factura a les persones que més es van sacrificar durant el confinament. Les que van quedar-se en pisos més petits, les que depenen avui d’un ERTE, les que han hagut de tancar la persiana del seu negoci”. 

Unes mesures que com ha recordat Mena, “demostren que el Partit Popular i C’s han aprofitat la pandèmia per passar el seu rodillo ideològic i aplicar el que alguns manifestants han anomenat un “apartheid de classe” contra els barris populars de la Comunitat de Madrid”. En aquest sentit el portaveu de CatComú ha assenyalat que “C’s és corresponsable d’aquesta segregació de classe, donant suport a aquestes polítiques s’autodescarten quan fan propostes pels pressupostos o sobre la Presidència de la Generalitat de Catalunya”. 

“L’obligació de qualsevol Govern hauria de ser el de saldar el deute amb les persones que més han doblegat l’esquena en aquesta crisi reclamant la solidaritat dels que més tenen” ha etzibat Mena. Ara, “PP i C’s estan fent diametralment l’oposat: insultar i assenyalar les persones que han fet pinya per aturar el virus i premiar els qui fins fa poques setmanes se saltaven el confinament reclamant els seus privilegis”.  C’s representa avui fer entrar a Catalunya el sectarisme ideològic d’Ayuso per la porta del darrere i “per això els volem lluny i en la irrellevància, sigui en els pressupostos o sigui en la governabilitat de Catalunya” ha remarcat Mena.