Mena: "Catalunya en Comú inicia una ofensiva per aixecar el mur d’opacitat que envolta la monarquia”

22-06-2020

El portaveu de la formació reclama explicacions a Felip VI per la seva lluna de mel i anuncia una acció coordinada des dels municipis per forçar la comissió d’investigació al Congrés

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha anunciat avui en roda de premsa una “ofensiva per aixecar el mur d’opacitat que envolta la monarquia”. “Ahir vam conèixer unes informacions que desmantellen l'intent de l'actual cap d'estat de separar-se dels embolics i les corrupteles del seu pare”, ha dit en referència a la lluna de mel de Felip VI, que segons ha publicat el diari britànic The Telegraph va ser sufragada en part per un empresari amic de Joan Carles I. Per això, Catalunya en Comú ha llançat una ofensiva municipal per aixecar el mur d'opacitat que rodeja la monarquia i “hem posat a disposició dels nostres ajuntaments, regidors i regidores, una moció comuna per reclamar la comissió d'investigació al Congrés que mai s'hauria d'haver vetat”, ha explicat Mena. Una ofensiva que se suma al recurs presentat contra la decisió de la Mesa del Congrés de vetar aquesta comissió el passat dijous. “Si ens tanquen les portes del Congrés, empenyerem per obrir-les des dels municipis. Si intenten tancar el debat públic, nosaltres el durem a cada racó de Catalunya” ha assenyalat el portaveu. 

S'ha de tenir la cara molt dura per gastar-se mig milió d'euros en una lluna de mel sent el cap d'estat d'un país que en aquell moment tenia el 20% de la seva ciutadania en risc de pobresa, però és encara més greu quan la meitat d'aquests luxes els ha pagat un empresari estretament vinculat a un investigat per corrupció com Joan Carles I i a un corrupte confés com Jordi Pujol”, ha afegit Mena. El portaveu, així, ha reclamat que “Felip VI hauria de donar explicacions immediatament i les institucions aixecar el mur d'opacitat que rodeja la prefectura de l'Estat. Un no pot ser cap d'estat per gaudir dels luxes, però no per assumir responsabilitats. Les explicacions van amb el càrrec, per molt heretat que sigui”, ha etzibat.

Finalment, Mena ha insistit que en plena crisi econòmica “no pot existir la mínima ombra de corrupció sobre cap institució. Ara més que mai cal recuperar la confiança de la ciutadania en les institucions i és per això que aquestes han de funcionar com un focus de transparència davant qualsevol ombra de corrupció”. “Estem convençuts que s'ampliarà la majoria que hem tingut a favor d'aquesta comissió al Congrés i que comptarem amb el suport de molts socialistes de cor que no entenen la decisió del seu partit a escala estatal” ha emfasitzat.