Mena: “Avui estem lluny encara d’un acord que la minoria de Govern haurà de suar vot a vot, mesura a mesura”

Mena: “Avui estem lluny encara d’un acord que la minoria de Govern haurà de suar vot a vot, mesura a mesura”

21-11-2022

El portaveu de Catalunya en Comú ha reivindicat el pla d’En Comú Podem com a guia en les negociacions.

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa confirmant que el passat divendres En Comú Podem va fer la primera negociació de pressupostos amb la minoria de Govern i ha anunciat que aquesta setmana s’intensificarà la feina i també les trobades. “La primera valoració que volem fer és que constatem que queda molt per fer i, per desgràcia, poc marge de temps. Molt per fer perquè la minoria de Govern ha estat massa temps embolicada en els seus problemes interns i negant-se a reconèixer la seva situació de debilitat i deixant que els problemes del país s’acumulin.”

En aquest sentit, el portaveu ha valorat positivament que  la minoria de Govern hagi entès que calia negociar amb humilitat. No obstant això, “avui estem lluny encara d’un acord que la minoria de Govern haurà de suar vot a vot, mesura a mesura,” ha apuntat Mena i ha afegit que el Govern ha d’assumir que les majories d’avui són majories d’esquerres i això ha d’implicar un canvi de rumb de 180 graus en la política catalana. Així mateix, Mena ha manifestat la preocupació sobre la sanitat pública catalana, la qual ha titllat “d’estar al límit” i ha instat al Govern a entomar el mea culpa i és comprometre’s amb aquest rescat per la Sanitat que s’està plantejant des d’En Comú Podem amb el 25% en primària, més professionals sanitaris i millors condicions salarials. També ha fet referència a la situació de l’habitatge, que amb la pujada dels tipus d’interès i l’enrocament del PSOE en la negativa a limitar els lloguers, s’està menjant els salaris de les famílies ja de per si empitjorats. “Cal que la minoria de Govern apliqui les seves competències sense excuses: ofensiva contra els pisos buits, construcció d’habitatge públic i unitat antidesnonaments,” ha manifestat.

En conclusió, el portaveu ha afirmat que queda moltíssim per fer, però davant la passivitat de la minoria de Govern, “nosaltres tenim un pla que és el que està guiant les negociacions”. Per tancar, Mena ha afirmat estar lluny d’un acord, però ha insistit en el fet que es treballarà intensament per a aquest pla per a la crisi d’inflació i per a les properes generacions de catalans i catalanes tingui el seu primer reflex en els propers pressupostos.