La llista de Catalunya en Comú – Podem recull la pluralitat del país

La llista de Catalunya en Comú – Podem recull la pluralitat del país

18-11-2017

La candidatura que encapçalen Xavier Domènech i Elisenda Alamany i tanca Ada Colau compta amb la presència de Jaume Barberà, Mar Coll, Rosa Cañadell, Joan Carles Gallego, Josep Maria Balcells i Vicenç Navarro

La candidatura de Catalunya en Comú – Podem és la candidatura de la gent comuna, amb persones procedents dels moviments socials, del món de la universitat o de l’empresa, que representen les millors tradicions del catalanisme progressista i s'han trobat fent un pas endavant en comú en un moment excepcional pel país. A la llista hi tenen un especial pes els independents, que personifiquen com ningú els caps de llista, l’historiador i activista Xavier Domènech i Elisenda Alamany, una ciutadana que va començar a fer política construint una confluència a Castellar del Vallès per millorar la vida quotidiana de la gent. 

El canvi que ja és una realitat a municipis com Barcelona és el que volem estendre per tot el país, i per aconseguir-ho tanca la llista l’alcaldessa Ada Colau. És una candidatura que, com la de Barcelona en Comú o la d'En Comú Podem, està dissenyada per guanyar, per representar a la majoria del país en tota la seva pluralitat i diversitat, i per això s'hi han afegit als darrers llocs de la llista i com a mostra de suport el periodista Jaume Barberà, la lluitadora antifranquista Maria Salvo, el politòleg Vicenç Navarro, la cineasta i guionista Mar Coll, l’ex secretari general de CCOO Catalunya Joan Carles Gallego, l’ex portaveu del sindicat educatiu USTEC Rosa Cañadell i el periodista Josep Maria Balcells.

A continuació trobareu una breu biografia dels caps de llista per Girona, Lleida i Tarragona, i dels tres primers llocs de la llista de Barcelona.

BARCELONA

1. Xavier Domènech: Historiador i activista, nascut a Sabadell el 1974. Des de les eleccions generals de desembre del 2015, portaveu d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats. Professor d’història a la UAB, des dels anys 90 ha estat vinculat a diversos moviments i entitats socials i culturals. Va participar en el 15M, en el moviment Procés Constituent i en la campanya de les municipals de Barcelona en Comú el 2015, entrant posteriorment al govern de la ciutat com a Comissionat d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria.

2. Elisenda Alamany: Llicenciada en Filologia Catalana, va néixer a L’Hospitalet de Llobregat el 1983. Professora de secundària, des de fa anys ha estat lligada a les lluites municipalistes. Membre de les Candidatures Alternatives del Vallès, ha estat regidora de l'Ajuntament de Castellar del Vallès per Decidim Castellar.

3. Jèssica Albiach: Periodista, fotògrafa i màster en Comunicació Estratègica i Màrqueting Política, va néixer a València el 1979. Ha treballat en temes relacionats amb la comunicació i la política, tant en mitjans de comunicació com en diferents gabinets de premsa de l’administració pública. Ha estat diputada al Parlament de Catalunya durant la XI legislatura.

LLEIDA
 

1. Sara Vilà: Nascuda a Rosselló el 1979. Llicenciada en Filosofia i especialitzada en migracions, és activista d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme des de la seva fundació. Ha treballat com a tècnica d’interculturalitat a diverses entitats i administracions i en la X Legislatura va ser diputada al Parlament de Catalunya, a proposta del qual és senadora des de gener del 2016.

TARRAGONA

1. Yolanda López: Nascuda a Barcelona el 1966, actualment resideix a El Vendrell. Administrativa comptable, va començar la seva activitat associativa en l’àmbit del voluntariat a l’educació infantil. L’any 2014 va decidir implicar-se en política al seu municipi, on també és activista pel dret a l’habitatge. A les darreres eleccions generals va ser candidata per Tarragona d’En Comú Podem. 

GIRONA

1. Llorenç Planagumà: Geògraf, nascut a Olot el 1968. Expert en participació i mediació científica, geologia, vulcanisme, sostenibilitat i educació ambiental. Treballa com a coordinador del Centre per a la Sostenibilitat Territorial (CST) i col·labora com a expert assessor al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Va liderar les mobilitzacions contra el fracking a Catalunya.

 


llista