Joan Mena: “No ens mereixem pagar ni dues, ni tres, ni quatre vegades per la repressió del Partit Popular”

12-11-2018

El portaveu de Catalunya en Comú adverteix que bloquejar uns pressupostos que millorarien la vida de la gent pot significar la tornada de les polítiques de Rajoy

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha enviat aquest matí un missatge a Torra: “No entenem que el President de la Generalitat es despreocupi que els mateixos que aquest cap de setmana amenaçaven amb el 155 tornin a ocupar la Moncloa". Mena feia així referència al bloqueig dels Pressupostos Generals de l’Estat que de moment han anunciat els dos partits de govern, JxCat i ERC, i que “podria comportar que el bloc reaccionari de PP, Cs i fins i tot Vox arribin al govern” en cas que hi hagués un avançament electoral. “Això no només seria dolent pel conjunt dels espanyols i les espanyoles, sinó especialment preocupant pels interessos dels catalans i les catalanes. No ens mereixem pagar ni dues, ni tres ni quatre vegades per la repressió del Partit Popular”, ha alertat.

Per tot això, el portaveu ha demanat responsabilitat als dos partits de govern: “Catalunya necessita passar pàgina d’una dècada de precarietat i vergonya, i els PGE són un puntal per enterrar les retallades de Mas i de Rajoy”. En aquesta mateixa línia, ha emplaçat a Artadi i Aragonès a presentar una proposta de pressupostos de la Generalitat “tan ambiciosa com els de l’Estat”. “Aspirem, per exemple, a que cap família torni a passar fred aquest hivern, i per això calen uns comptes que no prorroguin la pobresa energètica”, ha concretat. Mena ha recordat també que aquest divendres, 16 de novembre, se celebrarà la trobada de la taula del diàleg: “Divendres tenim una oportunitat per construir un espai transversal, i esperem que la trobada no es quedi en una simple reunió protocolària. Encara som a temps que també s’hi incorporin agents sindicals, socials i cívics, que és la nostra proposta des del començament”. 

Per últim, pel que fa a notícia que jutge Manuel Marchena presidirà el Consell General del Poder Judicial, Mena ha lamentat que aquest canvi no significa una renovació. “Haguéssim preferit que fos una dona i amb perfil progressista, per tal de feminitzar la justícia i incloure una visió que entengui la realitat plurinacional de l’Estat”. Més enllà d’aquest canvi concret, però, el portaveu ha recordat que “nosaltres defensem un canvi profund en la forma d’elecció dels òrgans del poder judicial”.