Gerardo Pisarello viatja a Bolívia com a portaveu de la Internacional Progresista a la delegació d'observació electoral

Gerardo Pisarello viatja a Bolívia com a portaveu de la Internacional Progresista a la delegació d'observació electoral

16-10-2020

Catalunya En Comú s'adhereix com a membre a la Internacional Progresista

Dijous 15 va arribar a Bolívia la delegació parlamentària de la Internacional Progresista per a observar i contribuir a la transparència del procés electoral que se celebrarà el diumenge 18. Una delegació integrada per Gerardo Pisarello, secretari primer de la Mesa del Congrés i diputat d'En Comú Podem; Sofía Sakorafa, diputada grega i representant de MeRA25, ala electoral de DiEM25 i Maciej Konieczny, membre del Sejm polonès i cofundador de Lewica Razem, el principal partit polític de l'esquerra de Polònia.

“Enmig d'aquesta llarga nit neoliberal, cada vegada més neofeixista, IP pot ser una nova llum de defensa de més democràcia, de més justícia social, racial, ambiental i de gènere. Des de Catalunya en Comú volem fer que aquesta estrella nova brilli amb força, de la mà de moviments socials de tot el planeta i de valents germanes i germans com Naomi Klein, Noah Chomsky, Elizabeth Gómez Alcorta i tants més. Si no és ara, per a tot el planeta, quan? Si no som nosaltres, les generacions que avui alcen la seva veu, qui?” ha declarat Gerardo Pisarello.

La delegació, que estarà una setmana a Bolívia supervisant les eleccions i les seves repercussions, marca l'entrada de Catalunya En Comú i Lewica Razem com a membres de la Internacional Progressista. En el cas de Catalunya En Comú és l'únic partit d'àmbit català i estatal que en forma part.

La Internacional Progressista és una organització que engloba a progressistes d'esquerra, activistes i organitzacions que va sorgir al desembre de 2018 quan el DiEM25 i el Sanders Institute van fer una crida a totes les forces progressistes del món per a construir un front comú. Noam Chomsky, John Cusack, Rafael Correa, Gael García Bernal, Álvaro García-Linera, Elizabeth Gómez Alcorta, Naomi Klein, John McDonnell, Yanis Varoufakis, entre altres, formen part del Consell assessor, òrgan responsable d'establir la direcció estratègica de la IP.