David Cid: “Cal que comparegui al Parlament per donar explicacions sobre l’aeroport”

David Cid: “Cal que comparegui al Parlament per donar explicacions sobre l’aeroport”

06-09-2021

El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha demanat celeritat amb les ajudes a l’Ebre pels aiguats.

Aquest matí el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha començat  fent referència als aiguats succeïts al Montsià i a Terres de l’Ebre “descartats miraculosament els danys personals, cal posar mans i mànigues per iniciar la reconstrucció a les zones afectades per la pluja”. En aquest sentit ha demanat que cal donar suport als ajuntaments més afectats, el d'Alcanar, Ulldecona i el de Sant Carles de la Ràpita, que estan exigint a les administracions ajudes directes, “calen ajudes extraordinàries, a fons perdut, perquè els danys són extraordinaris i la situació també ho és”, ha afirmat el portaveu. Així, ha demanat a la Generalitat que inici la sol·licitud per declarar-ho com una zona afectada per una emergència de protecció civil, el que abans es denominava declaració de zona catastròfica, per tal que el Consell de Ministres pugui aprovar-ho i ha puntualitzat “m’agradaria recordar que algunes de les ajudes del temporal de 2018 encara no han arribat, i això no es pot tornar a repetir”.

D’altra banda, David Cid, també ha volgut valorar l’aprovació del DORA, document de regulació aeroportuària, i a les anades i vingudes dels partits del govern en aquesta qüestió. “Sembla que ni el mateix Govern té molt clar el que ha firmat. L’opacitat i les versions contradictòries no es resolen amb un tuit: cal que el president comparegui al Parlament en un ple monogràfic”, ha començat afirmant el portaveu i ha lamentat que “la Generalitat hagi mentit i  comprat el model especulatiu i negacionista climàtic d’AENA”, atesos al vot favorable de la Generalitat a la proposta d’AENA al Comitè aeroportuari de Catalunya celebrat el passat divendres.

Així mateix el portaveu ha manifestat “en les declaracions que han fet aquest cap de setmana s’ha posat de manifest que la "nova" posició del govern és carregar-se fins a 500m la Ricarda, però no "destrossar" la seva Llacuna, la qual cosa és impossible”. I ha volgut enviar un missatge a la gent d’ERC: "Aturem aquesta aberració pel bé del nostre país. Perquè si el Govern se suma a la posició de El Prat i Barcelona, AENA haurà de deixar caure l'ampliació. I no val la pena carregar-se el delta per un projecte sense consens que té un gran impacte pel futur pel país", ha afirmat.