Catalunya en Comú se suma a la vaga general feminista del proper 8 de març

08-02-2018

El partit s’adhereix a la vaga general feminista convocada per la Comissió 8M amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Catalunya en Comú se suma a la vaga general feminista convocada per la Comissió 8M pel proper 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Una proposta que van llençar les feministes argentines l’any passat al crit de “Ni una menys, vives ens volem” i que s’ha convertit en una mobilització global.
 
“La vaga no només és laboral. Pretén assenyalar com l’ordre neoliberal se sosté de les cures i una multitud de violències invisibilitzades. Per això és també de consum, d’estudis i de treball domèstic i cures, per demostrar, com diu la Comissió, que “sense nosaltres no es produeix, i sense nosaltres no es reprodueix", explica la coordinadora de Feminismes de Catalunya en Comú, Jéssica Albiach. 

Per a Catalunya en Comú, es tracta d’una vaga per acabar amb els privilegis d’una societat “patriarcal i capitalista, racista i heteronormativa”. “Una vaga, també, per les germanes assassinades que no hi són, per les seves filles i fills, amigues i amics, familiars que segueixen patint la injustícia i l'absència”, apunta Albiach. 

Amb la vaga, Catalunya en Comú denunciarà els diferents tipus de violència a què es veuen sotmeses les dones, des de la violència sexual, a la física, la institucional, l'econòmica i la laboral, com la bretxa salarial... violències que afecten les dones de diferent manera en funció del seu estatus migratori, edat, raça, si són trans, hetero o lesbianes, la situació laboral o en funció de si són mares o no. 

“Així mateix, exposarem les principals exigències per una transformació cultural, social i econòmica, que posi al centre el dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides, que reafirmi la nostra força política i que protegeixi el planeta”, afegeix. 

Catalunya en Comú també donarà suport a totes les mobilitzacions i accions que puguin donar cobertura i visibilitat a la vaga feminista mundial. 

Més informació sobre la convocatòria de vaga aquí