Catalunya en Comú rebutja la decisió de Nissan de cessar les activitats de les seves plantes a Catalunya

28-05-2020
Ada Nissan

Les coordinadores de Catalunya en Comú, diferents alcaldes i alcaldesses i representants de les direccions nacional i territorials acompanyaran al llarg del matí a les treballadores i treballadors

Els comuns rebutgen la decisió anunciada aquest matí per la direcció de Nissan de cessar les activitats industrials a les seves plantes de Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca. Una decisió que suposarà la pèrdua dels seus llocs de treball a més de 3.000 famílies de manera directa i gairebé 25.000 de manera indirecta. 

Les coordinadores de Catalunya en Comú, diferents alcaldes i alcaldesses i representants de les direccions nacional i territorials acompanyaran al llarg del matí a les treballadores i treballadors en vaga indefinida des del 4 de maig als seus centres de treball.

Catalunya en Comú torna a exigir a l’empresa japonesa que esgoti totes les vies de negociació i explori les alternatives proposades per donar continuïtat al seu projecte industrial a Catalunya. La indústria automobilística ha de tenir futur a Catalunya, entomant els reptes de l’adaptació de la seva fabricació cap a models més sostenibles. Alhora, remarca que la decisió presa per Nissan suposarà una despesa aproximadament de 1.000 milions d’euros, mentre que la seva adaptació, tal i com estan demanant els sindicats, suposaria únicament una inversió de 300 milions d’euros.

Els representants dels comuns a diferents institucions han defensat la necessitat de treballar en polítiques de mobilitat, d’electrificació de les infraestructures de recàrrega, de reforç de les energies renovables i de les polítiques d’R+D+I. És necessària una resposta immediata per part de totes les administracions per garantir la continuïtat de l’empresa amb un pla de viabilitat i futur per mantenir els 3.000 llocs de treball directes i els 25.000 indirectes.

Catalunya en Comú comparteix la proposta d’assignar, per part de Nissan, la producció del vehicle elèctric que substitueixi el Nissan Leaf a la delegació de Catalunya. Una proposta que permetria mantenir l’ocupació i garantir una transició justa, amb una decisió que entraria dins del New Green Deal acordat per la UE amb una dotació de 100.000 milions d’euros entre el 2021 i el 2027.

En aquest moments tan durs, els comuns volen donar tot el suport i acompanyament a les més de 25.000 persones treballadores afectades per aquesta decisió, alhora que els acompanyaran en les següents mobilitzacions i accions que es vagin planificant