Catalunya en Comú i Podem concorreran conjuntament el 28A sota la marca electoral En Comú Podem

16-03-2019

Ambdues formacions han signat un acord de coalició amb l’objectiu de repetir la victòria de les dues últimes eleccions generals

Catalunya en Comú i Podem han signat un acord de coalició per concórrer conjuntament a les eleccions generals del proper 28 d’abril, repetint així la fórmula que els va portar a guanyar dues vegades consecutives les eleccions generals a Catalunya. Ho faran sota la marca electoral En Comú Podem, també la mateixa dels comicis del 2015 i el 2016.

En Comú Podem es presenta a les eleccions generals com l’única garantia de canvi. Davant d’altres formacions que tenen com a objectiu bloquejar les institucions, En Comú Podem es compromet a defensar els interessos dels catalans i les catalanes al Congrés dels Diputats i a treballar per la llibertat dels presos polítics així com també per una solució democràtica a la situació de Catalunya. Així mateix, i després que els partits independentistes hagin trencat els ponts de diàleg amb l’estat, En Comú Podem és l’única força catalana amb la capacitat de teixir àmplies aliances amb l’Espanya democràtica per aconseguir una sortida dialogada al conflicte i també les polítiques socials bloquejades pels partits que governen la Generalitat.

En Comú Podem, a més, reivindica la feina feta en la legislatura que tot just ara finalitza, i en la que conjuntament amb el grup confederal d’Unidas Podemos – En Comú Podem – En Marea, s’han aconseguit avenços significatius. Per exemple, que el Govern del PSOE signi un Reial Decret d’habitatge que contempla mesures com l’augment de la durada dels lloguers de cinc a set anys i més garanties per a l’arrendatari. No obstant, les forces del canvi són plenament conscients de les limitacions del PSOE, un partit que no sap de quin costat està i que deu massa favors com per atrevir-se a plantar cara als poders econòmics. Per això, entre molts altres motius, En Comú Podem i les confluències surten a guanyar.

La candidatura d’En Comú Podem es donarà a conèixer en els propers dies.