Catalunya en Comú celebrarà primàries del 12 al 14 de març per escollir la candidatura a les eleccions generals

02-03-2019
Mena CN 2 març

Les persones inscrites també decidiran si es repeteix la fórmula de coalició electoral

El Consell Nacional de Catalunya en Comú ha aprovat aquest dissabte el calendari de primàries per escollir la candidatura a les eleccions generales anunciades pel proper 28 d’abril. Així, la votació en línia es farà entre els propers 12 i 14 de març. La convocatòria engega el proper dilluns dia 4 i la inscripció de candidatures es podrà fer fins el 7 de març al matí, dia en que es publicaran totes les que s’hagin presentat a aquest procés. El 15 de març es proclamaran els resultats.

El Consell Nacional, a més, també ha aprovat que les candidatures hagin d’estar encapçalades per un tàndem home-dona per tal que en el moment de la configuració final de les llistes es puguin aplicar criteris de gènere en els caps de llista de les quatre circumscripcions provincials. A les primàries s’escolliran 32 candidats al Congrés dels Diputats: 16 per Barcelona, 6 per Girona, 4 per Lleida i 6 per Tarragona, així com també els del Senat: 3 per a cadascuna de les circumscripcions. Les llistes de la circumscripció de Barcelona podran votar-les el conjunt d’inscrites de Catalunya, i en les primàries per a les llistes de les circumscripcions de Girona, Lleida i Tarragona, les inscrites de les circumscripcions respectives. 

En la votació de les primàries, les persones inscrites a Catalunya en Comú també hauran de decidir si es repeteix la fórmula de coalició amb Podem i les forces del canvi. En cas afirmatiu, la llista resultant d’aquest procés de primàries s’unificarà amb els candidats escollits per primàries per Podem per configurar una única candidatura.