La candidatura de Colau, Albiach i López es reforça per encarar els reptes del 2023

La candidatura de Colau, Albiach i López es reforça per encarar els reptes del 2023

09-11-2021

Les tres actuals coordinadores presenten una llista plural amb una àmplia representació territorial i un marcat caràcter municipalista per a l’Executiva Nacional

Joan Mena, Aina Vidal, Gerardo Pisarello, Laura Campos, Lluís Mijoler, Rosa Lluch i David Cid són alguns dels noms de la llista que han presentat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la presidenta d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, i l’exalcaldessa de Castelldefels, Candela López, per a l’Executiva Nacional de Catalunya en Comú. La candidatura de les tres actuals coordinadores de l’espai i candidates a la reelecció, anomenada Arrelar per Guanyar, té per objectiu “enfortir Catalunya en Comú per seguir sent la veu de la transformació”, en les seves paraules. “La bona feina feta fins ara confirma que no ens podem aturar aquí, que hem de seguir batallant per les conquestes que la ciutadania necessita”, expliquen.

La candidatura inclou una àmplia representació dels càrrecs institucionals dels comuns, amb diputats i diputades del Parlament i del Congrés com David Cid, Susanna Segovia, Aina Vidal, Gerardo Pisarello i Joan Mena. També en destaca l’increment del pes del municipalisme, amb alcaldes i alcaldesses com Lluís Mijoler, d’El Prat de Llobregat, i Laura Campos, de Montcada i Reixac, així com també un bon número de regidors i regidores, com Eloi Badia (Barcelona), Elena Ferre (Lleida), Mario Téllez (Vila-seca) i Núria Lozano (L’Hospitalet de Llobregat). La pluralitat i, sobretot, l’àmplia representació territorial, són els altres punts forts d’una llista especialment enfocada a encarar els reptes d’una etapa que estarà marcada per les cites electorals del 2023: generals i municipals, i també una qüestió de confiança al Parlament de Catalunya. 

“Després de dues crisis econòmiques, després d’una pandèmia i després d’aquests anys d’anar d’elecció rere elecció, Catalunya en Comú té avui tres reptes per davant: arrelar a tot el país, créixer i retrobar-nos amb tota aquella gent que ens ha votat, però també amb la que no, i, sobretot, seguir transformant des de les institucions però també des del treball de cada militant de l’organització”, detallava Albiach al vídeo que les tres coordinadores van llançar fa uns dies per anunciar la seva candidatura a la reelecció. Ara, amb la llista completa, insisteixen en la importància de “revalidar en municipals, guanyar les eleccions generals i fer avançar Catalunya amb un nou govern al servei de la gent”.

La nova Executiva Nacional estarà composada per 44 membres, 40 sorgits del procés electoral i quatre més que en seran membres nats com a representants institucionals (un per institució: Ajuntament de Barcelona, Parlament de Catalunya, Congrés i Parlament Europeu). En aquest cas, seran Jordi Martí, Joan Carles Gallego, Jaume Asens i Ernest Urtasun, respectivament. A més de la llista per a l’Executiva Nacional, també s’ha fet pública la candidatura al Consell Nacional, que estarà format per 116 membres de la llista nacional, 74 membres de representació territorial, 5 de la Comissió de Comptes i 5 de la Comissió de Garanties. La renovació de càrrecs s’emmarca en l’Assemblea que celebrarà Catalunya en Comú els propers 20 i 21 de novembre, on també es debatrà i aprovarà una ponència política que fixarà els reptes i objectius de l’espai amb la mirada posada al 2023. Prèviament a l’Assemblea s’han renovat les 12 Executives Territorials.

Acabat ja el termini d’inscripció de candidatures, i havent-hi una sola llista presentada per a cada òrgan, aquestes seran proclamades durant l’Assemblea. 

Aquí es poden consultar les candidatures a la renovació d’òrgans de direcció nacionals i territorials.