Ada Colau, a Yolanda Díaz: “Si fas el pas, els comuns caminarem amb tu”

Ada Colau, a Yolanda Díaz: “Si fas el pas, els comuns caminarem amb tu”

21-11-2021

L’alcaldessa de Barcelona, Albiach, Díaz, Belarra, Garzón i Oltra sumen forces per guanyar el 2023

“Yolanda, si finalment fas el pas, vull que sàpigues que aquest espai polític i molta gent a Catalunya estarem amb tu”. Així ha donat suport Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, a la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, després de deixar clar que el seu compromís és amb la ciutat de Barcelona: “La meva prioritat és aquesta ciutat meravellosa i la seva gent”. Ho ha fet en el tancament de la III Assemblea de Catalunya en Comú, on Colau, que ha assenyalat que "Espanya necessita un lideratge com el de Yolanda Díaz", ha afirmat que València no va ser una anècdota: “Això és imparable, som un munt de gent diversa amb ganes de treballar conjuntament per millorar la vida de la gent”, ha insistit.

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, s’ha compromès a “seguir treballant amb pas curt i mirada llarga per liderar una vegada més els canvis de la nostra època”. “Volem guanyar el país per la propera dècada”, ha afirmat la també coordinadora nacional de Catalunya en Comú. Albiach, que ha assenyalat que és el moment de “teixir, de fer xarxa i grans aliances”, també ha remarcat la necessitat de posar els objectius, les necessitats de la gent i les transformacions que necessita el país per davant de tot. “Perquè volem guanyar, guanyar per a transformar i que les victòries d'unes siguin les conquestes de totes”, ha conclòs.

La vicepresidenta del Govern, Yolanda Díaz, ha recordat que Catalunya, com deia el president Pasqual Maragall, “no sols ha estat avantguarda econòmica d'Espanya, sinó també política” i que “ara que veiem com l'Espanya democràtica s'està aixecant una altra vegada, comencem a viure un moment d'esperança després de la pandèmia com vam veure a València”. “Us necessitem també a vosaltres, sou imprescindibles per ampliar la democràcia”, ha exclamat la també ministra de Treball, que també s’ha dirigit a Ada Colau: “No vull pressionar-te, però vull que sàpigues que si fas un pas endavant per tornar a ser alcaldessa de la ciutat que tan estimes, estaré al teu costat”.

La secretària general de Podemos, Ione Belarra, ha afirmat en la seva intervenció gravada que després de la pandèmia “tenim l'oportunitat de reconstruir-ho tot i de fer-ho encara millor”. La també ministra de Drets Socials i Agenda 2030 ha recordat que en els pròxims mesos ens juguem la dècada vinent: “Tenim el desafiament de pilotar un projecte polític que sigui ecofeminista, que reconegui els límits del planeta i que garanteixi una transició ecològica justa”, ha afirmat Belarra, que acabat assenyalant que el nostre millor llegat és “haver demostrat a tota una generació que és possible canviar les coses per molt que ens diguin que no es pot”.

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha destacat que la pluralitat i la diversitat són “característiques inherents de les nostres societats que hem de preservar i promoure” i ha assenyalat la necessitat de que les nostres vides “no depenguin dels capritxos del mercat”. Garzón, que ha encoratjat a fer “polítiques valentes per a combatre la triple crisi de contaminació, la pèrdua de biodiversitat i el canvi climàtic”, ha assenyalat que tenim “l’oportunitat política de retrobar-nos” i que és el moment de “tenir clar que l’important no és qui sinó el qui”.

Finalment, la vicepresidenta de la Generalitat valenciana, Mónica Oltra, ha posat en valor que en només sis anys “hem aconseguit hegemoneïtzar el discurs polític”: “Aquesta es la transformació que fa que guanyem i que fa que el bipartidisme ens continuï veient com intrusos, com un refredat que es passarà”. Oltra ha assenyalat que, a banda de guanyar per transformar, el que s’ha aconseguit des de 2015 és “guanyar per transformar i transformar per a guanyar perquè sense la transformació no podem seguir guanyant”.