Quines ciutats i pobles volem?

  • Ciutats i pobles que cuiden la seva gent, que no l’abandonen mai; on res no passa per davant del combat contra les desigualtats. Municipis que reconeixen les cures i les posen al centre de la vida, per a que siguin compartides; que saben que només hi ha “dret a la ciutat” si ho és per a totes les edats. Municipis apassionats per l’educació i la cultura.
  • Ciutats i pobles  valentes i radicalment democràtiques que planten cara als lobbies i als privilegis. Que recuperen la sobirania de la gent sobre l’energia, l’aigua i els aliments; sobre les finances i la tecnologia. On la ciutadania exerceix de forma activa el poder i coprodueix les polítiques. On la política és honesta, i la gestió és austera i transparent.
  • Ciutats i pobles habitables i segures, amb carrers i places per trobar-nos persones diferents, passejar, jugar i exercir ciutadania en comú. Municipis per a la vida, que prioritzen la transició ecològica per fer front al canvi climàtic; que lluiten pel dret a l’habitatge i per aturar l’especulació; i que aposten amb fets per la mobilitat saludable contra la contaminació.
  • Ciutats i pobles amb talent, pròsperes i dinàmiques, que produeixen coneixement per viure millor, amb economies al servei del bé comú, ecològiques i cooperatives. Barris actius, amb mercats, intercanvis i comerç de proximitat. Municipis que no es resignen enfront la precarietat, que impulsen polítiques actives per treballs amb drets i salaris dignes.   
  • Ciutats i pobles que saben què el futur no serà masclista, ni homòfob, ni racista. Perquè construiran, quotidianament, igualtat amb diversitat. Municipis feministes, LGTBI i compromesos amb l’acollida i la justícia global. Sempre dempeus enfront els abusos de poder i la impunitat, que treballen per garantir els drets civils i recuperen la memòria per forjar futur.

Programa marc per a les eleccions municipals